Kralji so pred razprodano domačo dvorano izsilili podaljšek dobri dve minuti pred koncem rednega dela, ko je Williams po lepi podaji Kopitarja premagal vratarja gostov Anttija Niemija. Za gostitelje sta zadela še Drew Doughty in Jarret Stoll, vratar Jonathan Quick pa je na letošnjem prvem derbiju pacifiške skupine zaustavil 17 strelov in pomagal kraljem do osme zmage nad morskimi psi v 11 tekmah.

Za hokejiste San Joseja so zadeli Marc-Edouard Vlasic, Joe Pavelski in Logan Couture, kljub današnjemu porazu pa morski psi ta čas ostajajo najboljša ekipa lige NHL.

Ko so kralji lani v drugem krogu končnice izločili morske pse, se je pet od sedmih tekem končalo le z zadetkom razlike. Tako je bilo tudi danes, ko sta se tekmeca pacifiške skupine srečala prvič v sezoni. "Morski psi so letos najboljša ekipa zahodne konference. Mi smo potrebovali zmago in smo jo tudi osvojili. Sicer smo potrebovali nekoliko več časa, da smo do nje prišli, a na koncu koncev smo zmagali. Bila je prava bitka, saj so res dobra ekipa, je po zmagi dejal Wiliams, ki je po podaji Kopitarja izsilil podaljšek.

Zmago pa je kraljem priigral Kopitar, ki je z igralcem več na ledu premagal Niemija po lepi podaji Doughtyja. "Iga na današnji tekmi je bila v tem delu sezone še najbolj podobna bojem v končnici lige. Zelo je bila intenzivna, trda, veliko je bilo naletov. Vedno je tako, ko igramo proti morskim psom; boljša je tista ekipa, ki boljše igra z igralcem več oziroma manj na ledu," je dejal Kopitar po tretji tekmi v štirih večerih zapored in priznal, da je dobro slišal navijače, kako ga spodbujajo s tribun: "Streljal že enkrat, streljaj!"

Pittsburgh Penguins so s 3:2 premagali Boston Bruins, v kanadskem dvoboju so Calgary Flames z 2:4 doma klonili proti Toronto Maple Leafs, ki s tretjo zmago v nizu ostajajo najboljša ekipa vzhodne konference. Vancouver Canucks so pred domačimi navijači povedli v uvodni tretjini, a so se na koncu zmage z 2:1 veselili Detroit Red Wings, za katere sta zadela Daniel Alfredsson za izenačenje na 1:1, nato pa je svoj prvi gol letos, odločilnega za zmago, dosegel še Tomaš Tatar.