Češki veteran Jaromir Jagr se je vpisal v zgodovino. Enainštiridesetletni napadalec je na tekmi med New Jeresy Devils in Tampa Bay Lightning (2:1) v 31. minuti povišal vodstvo svoje ekipe na 2:0 in s tem dosegel 118. odločilni zadetek v NHL. Sedaj je na čelu lige vseh časov; doslej si je prvo mesto delil s Philom Espositom. Za najstarejšega igralca lige, Teemuja Selänneja, pa se srečanje ni končalo po željah, čeprav je njegova ekipa Anaheim Ducks zmagala v dvoboju s Philadelphio Flyers s 3:2. Triinštiridesetletni Finec si je v 42. minuti poškodoval obraz in izgubil več zob, ko je nanj ob ogradi naletel Luke Schenn. Selänne zato ni več igral.

Kralji so se s Phoenixom pomerili pred petimi dnevi v Los Angelesu in tedaj doma zmagali s 7:4; Kopitar je dosegel gol in dve podaji. Mike Smith, ki je na prvi tekmi tekmecev v pacifiški skupini dobil kar štiri gole že v prvi tretjini, je na povratnem dvoboju zbral 41 obramb. Na drugi strani je vratar gostov Ben Scrivens zaustavil 30 strelov, od tega 17 v prvi tretjini. Odločitev o zmagovalcu je padla v zaključku druge tretjine, ko sta Derek Morris in Shane Doan zadela v razmiku minute in pol; Doan je bil uspešen šest sekund pred odmorom.

"Naši najboljši igralci Mike Richards, Jeff Cater in Matt Frattin so dobili zadetke, ko so bili na ledu, obenem niso bili učinkoviti v napadu, ob zaključku zadnje tretjine pa smo bili zaradi izključitve na ledu še z igralcem manj. Vse to običajno vodi v poraz in tudi tokrat je bilo temu tako," je dejal trener Los Angelesa Darryl Sutter.