Odkar se je odbojkarska liga prvakov preselila v Stožice, tako malo gledalcev na tribunah še ni bilo. Zgolj lep spomin so časi, ko se je pred tremi leti v največjo slovensko dvorano nagnetlo več kot deset tisoč odbojkarskih navdušencev, a zdaj je občutno prevelik že prvi ring ob igrišču. Po uradni verziji je bilo v dvorani 1500 gledalcev, a po naši oceni vsaj tretjina manj. »Vsi, ki se spominjajo tekem v tem terminu, pravijo, da je obisk med krompirjevimi počitnicami slabši. Prepričan sem, da bo že drugi teden drugače,« je dejal trener ljubljanske zasedbe Luka Slabe.

Kdo je vodja letošnje zasedbe ACH Volleyja na igrišču, pa je Gregor Ropret dokazal že kmalu po začetku tekme. V napeti končnici prvega niza je nato največ žog (tri) naslovil na kapetana Andreja Flajsa, za odločilno točko pa je žogo podal hrvaškemu korektorju Anđelku Ćuku. Kljub temu je Slabe prepričan, da zmore Ropret še bistveno več: »Grega lahko odigra bolje, še posebno pri podajah. Tega se zaveda, o tem pa se pogovarjava tudi na treningih. Toda vsak je včasih malo boljši, včasih malo slabši.«

V prvem nizu je treba izpostaviti še najdaljšo izmenjavo žoge, odkar spremljamo ACH Volley v ligi prvakov. Šlo je za akcijo po prvem tehničnem premoru, ko je bilo vsaj deset izmenjav posesti žoge, kar je za moško odbojko redek pojav. Točko so dobili Ljubljančani, s čimer so začeli enega od številnih preobratov v tem delu tekme.

Velika nihanja v igri so značilna predvsem za mlade ekipe, kakršna je ljubljanska, a še mlajšo zasedbo ima Dupnica. Bolgarsko moštvo ima namreč le štiri odbojkarje, ki so bili rojeni pred letom 1990, najstarejši pa je Venelin Kadankov, ki je letnik 1987. Posledično je bilo v bolgarski igri veliko osnovnošolskih napak, kot je preveliko število dotikov v enem napadu, ali pa da je žoga po podaji preprosto padla na tla, ker je ni noben poslal prek mreže. Nič čudnega, da se je bolgarski trener Najdenov večkrat držal za glavo.

Še večkrat se je v tretjem nizu, ko so bili popolni gospodarji slovenski prvaki. Hitro so naredili občutno razliko, pri čemer so jim z napakami pomagali tudi Bolgari. »Zelo sem zadovoljen. Približno to smo tudi pričakovali. Razen nepotrpežljivosti na servisu moram za vse preostalo fante pohvaliti. Dobili smo tri pomembne točke, tako za pogled na lestvico kot za spodbudo igralcem,« je povedal Slabe, hkrati pa je že analiziral statistiko tekme. »Na servisu smo bili prva niza neprepoznavni, nato pa smo bili solidni. Prvi niz je bil specifičen, ker smo začeli mlačno. Bolgari so takrat servise samo metali čez mrežo, mi pa nismo storili nič. Drugi teden bo moralo biti drugače. Tekma proti Toursu bo ključna, ne pa zaključna,« je še povedal Slabe, ki je v končnici tekme priložnost ponudil tudi mlademu Mariu Koncilji, ki je z blokom vpisal svojo prvo točko v ligi prvakov.