Kakšna je prva ocena?

Vedeli smo, da imajo Bolgari mlado ekipo in da so zelo nevarni, če jim pustimo, da se razigrajo. Naš servis na začetku ni bil dober, kar se je spremenilo v nadaljevanju. Imeli smo tudi odličen blok, s čimer smo lažje igrali v protinapadih. Na koncu sta v igro prišla tudi Klobučar, ki se vrača po poškodbi, ter Koncilja, skupaj pa sta prispevala prvi blok. Verjamem, da bosta v prihodnje dobila še več priložnosti.

Ste pričakovali tako slabe Bolgare?

Vedeli smo, da nas čaka tekma, ki bo psihološko težja kot fizično. Za mlade igralce je značilno, da ob pravi priložnosti hitro postanejo samozavestni in ti uidejo. Tokrat jim tega nismo dopustili. Vedeli smo, da marsikaj znajo, a ko smo prebrali njihove trike, jim je v napadu zmanjkalo idej.

Veliko je bilo nihanj. Kje se je tekma prelomila?

V drugem nizu je eno od serij naredil Gregor Ropret. Takoj ko vodiš za tri ali štiri točke, je tekmecu bistveno težje, saj potrebuje ogromno energije, da se vrne v igro. V tretjem nizu smo Bolgarom ušli že na začetku, čeprav še vedno nismo odigrali v celoti dobro. V preteklosti se nam je že večkrat zgodilo, da smo po vodstvu popustili. Tokrat se je izšlo drugače.

Prihodnji teden vas čaka odločilna tekma za drugo mesto s Toursom.

Odločilna bo, če se bo naša skupina razvila po začetnih pričakovanjih, toda kot v večini primerov se verjetno ne bo. (smeh)

Boste potem prvi?

Zakaj pa ne? (smeh) vra