Olimpija je bila v pri tretjini podrejena, kar zadeva strele na gol, kljub temu pa ji je dve sekundi pred koncem prvih 20 minut uspelo povesti, potem ko je po podajah Nicka Rossa in Mihe Verliča zadel Judd Blackwater. A v drugih 20 minutah se je vse spremenilo.

Domači so goste "nadstreljali", Aleš Sila je samo v tej tretjini zbral 21 obramb, medtem ko je njegov kolega v vratih Znojma Filip Landsmann moral posredovati le pri petih strelih. Toda ljubljanski vratar je v tem delu igre moral kar trikrat pobrati plošček iz svoje mreže. Najprej že v 22. minuti, ko je bil uspešen Michael Kolarz, le tri minute pozneje je zadel še Petr Beranek, tekmo pa je praktično odločil Zdenek Blatny v 37. minuti.

V zadnji tretjini sta bili ekipi strelsko izenačeni, prav tako pa tudi po golih. Olimpija je v 54. minuti ujela priključek, potem ko je zadel Verlič, nato je imela še dve minuti igralca več na ledu, a ji številčne prednosti ni uspelo unovčiti. Še več, v zadnjih sekundah je prazno mrežo Ljubljančanov zatresel še Jan Lattner in postavil piko na i zmagi domačih.

Ljubljančane v tem tednu čakajo še tri preizkušnje v ligi, in sicer četrtkovo gostovanje v Celovcu, petkovo v Gradcu, v nedeljo pa se bodo znova pomerili z Znojmom, a na domačem ledu.