Voda še ni pitna

Kot je pojasnil Dragar, so stanovalce v stanovanja peljali v spremstvu upravnika, taborniki pa so jim dostavili vodo v plastenkah. Uradno namreč voda v stolpnici ni pitna, vendar pričakujejo, da bo vse jasno v sredo do 9. ure, ko naj bi bil problem rešen. Vse ostalo po županovih besedah deluje, stanovalci pa so zelo veseli.

Od 34 ljudi, ki se v svoja stanovanja niso mogli vrniti, so si nekateri našli stanovanja do naslednjega torka, ko bo občina uredila vse za nastanitev devetih družin, 17 pa jih do dodelitve stanovanja ostaja v hotelu, je še pojasnil Dragar.

Cenilci so si kraj dogodka že ogledali

V ponedeljek so si kraj dogodka že ogledali in začeli ocenjevati škodo cenilci Zavarovalnice Maribor (ZM), pri kateri je zavarovana stavba. Svetovalci zavarovalnice bodo zavarovancem v sredo na voljo tudi neposredno na kraju dogodka, kjer se bodo med 9.30 in 13.30 ustavili z Mobilno cenilno pisarno ZM.

Zavarovanci bodo v omenjenem terminu lahko prijavili škodo in se dogovorili za čas ogleda, navajajo v zavarovalnici. Za informacije glede prijave škode zaradi požara se lahko oškodovanci obrnejo tudi na svojega zastopnika, pokličejo številko 080 19 21, škodo, ki je nastala na stanovanju ali opremi, pa lahko prijavijo na spletnem mestu zavarovalnice.

V zavarovalnici zagotavljajo, da so v nenehnem stiku z upravljavcem stavbe. V prihodnjih dneh pa bodo nadaljevali s cenitvami škode v posameznih stanovanjih.

Zagorelo, ko so na strehi izvajali sanacijska dela

V stolpnici v Domžalah je v soboto zagorelo v času, ko so na strehi izvajali sanacijska dela, pri katerih so uporabljali odprti ogenj. Uradno vzrok požara še ni znan, so pa pristojni izključili možnost požiga in samovžiga. V požaru je bilo uničenih devet stanovanj. Nekateri stanovalci so bivališča poiskali pri sorodnikih, več deset pa so jih nastanili v hotelu.