»Z občine so mi, ko sem prvič opozoril na ta problem, poslali odgovor projektantov, da je zagotovljenih 48 prostorov za invalide in da so sledili vsem zakonskim predpisom. Morda na papirju, a si očitno nihče ni ogledal stanja na terenu,« je zgodbo začel Dvoršak. Dosegel je skupni ogled dvorane, a tam ni bilo niti predstavnikov občine niti projektantov. »Dvorano smo si ogledali skupaj z direktorjem Zavoda za šport Zoranom Kramarjem. Hitro je bilo jasno, da so dostopi za invalide povsem neprimerni. Dvigalo za dostop na tribune je na eni strani, toaletni prostori za invalide pa povsem na drugi in do tja sploh ni mogoče. Balkon, s katerega naj bi invalidi gledali tekme, je premajhen in nevaren ter je hkrati dostopna pot za vse obiskovalce do bifeja, kar v praksi pomeni nemogoča srečevanja. Nekaj prostora je na severni tribuni, a ta je za invalide nedostopna, če ne veš, da se do nje lahko pripelješ z avtomobilom, a s čisto drugega konca Podmežakle,« je našteval Dvoršak.

Izkazalo se je, da so potrebni zgolj majhni posegi, ki bodo zadovoljili prav vse invalide, ki si sicer radi ogledajo hokejske tekme, verjetno pa bi prišli tudi na druge dogodke v novi dvorani, če bo ta do njih tudi dovolj prijazna. »Naredili bomo vse, kar je v naši moči. Dostop za invalide bo še naprej z dvigalom v zahodnem delu dvorane, nato pa bomo uredili dostop do severnega dela tribune tako, da bomo odstranili del ograje takoj po vhodu v dvorano, odstranili deset sedežev in postavili podest za invalide. Ta se bo nadaljeval vse do prvega izhoda na severni tribuni, tako da bo invalidom omogočen tudi dostop do toaletnih prostorov v vzhodnem delu dvorane,« je pojasnil Zoran Kramar, direktor Zavoda za šport Jesenice.

Vse skupaj bo stalo zgolj nekaj tisočakov, dela naj bi bila končana v mesecu dni. »Z rešitvijo bomo povsem zadovoljni. Žal se pri nas ne premakne prav ničesar, dokler močno ne pritisneš na odgovorne. Pa tako malo je bilo treba,« je še dodal Dvoršak in se ob tem zahvalil tudi hokejski zvezi, ki invalidom omogoča brezplačen ogled tekem. In zakaj niso na Jesenicah že prej pomislili na boljše rešitve za invalide? »Sprva je bilo mišljeno še eno dvigalo na vzhodnem delu, a je zanj zmanjkalo denarja. Problem je tudi ta, da dvorana ni novogradnja in so se projektanti morali prilagajati obstoječi dvorani. Pri rekonstrukciji je žal prišlo do tega, da smo kakšno stvar tudi spregledali. Med košarko ni bilo težav, saj so imeli invalidi dostop do tribune za košem. Za hokej pa res ni najbolje poskrbljeno in zato bodo napako popravili,« je zatrdil Kramar.