Verjetno imamo vsi določene pesmi, avtorje ali cele glasbene žanre, ki jih iz določenih razlogov nimamo ravno v čislih, če se izrazimo bolj milo. Sam sem žanru tehno glasbe zaloputnil vrata, še preden so ga sploh iznašli, ker so v otroštvu pred našo hišo vsak drug mesec prekopavali cesto in me zbujali z ritmičnim udarjanjem nečesa, kar je zvenelo kot pnevmatsko kladivo. Tudi do kakšne pesmi Whitney Houston imam resne pomisleke, ker se ne maram zavijanja živali, ki jih dajejo iz kože. Priznam pa, da sem kakšnemu sosedu verjetno za vse večne čase sam priskutil melodije thrash metala.

Kaj pa somalijski pirati? Če ste se vprašali enako, ste godni za službo v varnostnem podjetju, ki je zadolženo za spremljanje tankerjev po nevarnih poteh vzhodne afriške obale. V podjetju so si rekli: kakšno glasbo naj spustimo iz naših zvočnikov, da nam ne bo treba v oboroženo bitko z nepridipravi? Odgovor, do katerega so se dokopali, je: Britney Spears. Kot v nenavadni novici poroča Sunday Mirror, so v podjetju presodili, da sta pesmi »Baby one more time« in »Oops! I did it again« najbolj učinkoviti proti banditom, ki oboroženi s kalašnikovi ugrabljajo ladje in potem zahtevajo velikanske odškodnine, s katerimi financirajo svoj obstoj. Mornariška oficirka Rachel Owens, ki spremlja tankerje, je dejala, da so se za pesmi Britney odločili, »ker smo ocenili, da jih bodo pirati najbolj sovražili. Ti tipi ne prenesejo zahodne kulture in glasbe, zato so uspešnice Britney Spears najbolj učinkovite.« Ko se pirati torej približajo ladji, jih najprej opozorijo, naj odmaknejo pete. Če ne zaleže, je na vrsti glasba. Mogočne zvočnike obrnejo proti njim in jih privijejo do konca, da po Indijskem oceanu doni: »...tako tipično je zame, da izgubim ves razum...«, kar v resnici zveni precej grozeče. »Pesmi so tako učinkovite, da se moramo redko zateči k še ostrejšim ukrepom - takoj ko zaslišijo Britney, se mahoma poberejo,« je dejala Owensova. In kakšni bi lahko bili ti ostrejši ukrepi? Kot je za časopis hudomušno dejal Steven Jones iz Združenja za varnost pomorske industrije (in tega si res ne izmišljujemo), so razmišljali tudi o Justinu Bieberju, »a bi bilo to verjetno v nasprotju z ženevskimi konvencijami«.

Ker smo pri koncu oktobra, ko ste lahko s par dnevi dopusta prosti ves teden, se spotaknimo tudi ob nenavadno novico Reutersa, ki je prišla iz podjetja CareerBuilder. Zanj je anketno podjetje Harris Interactive delodajalce vprašalo, na kakšne odgovore vse so naleteli, ko so njihovi podrejeni opravičevali odsotnost z dela. Anketa je pokazala, kako pestro je življenje in kako žalostne so lahko človeške usode. Nekemu zaposlenemu so med vožnjo po avtocesti iz ust zleteli umetni zobje. Drugi je prosil za bolniško, ker mu je umetno oko ves čas izpadalo iz jamice. Tretji je dobil grozeč klic iz elektropodjetja in je potreboval čas, da ga prijavi na FBI. Četrti je zaspal zaradi kemikalij, s katerim so napitali ubogega purana, ki ga je snedel prejšnji večer. Petemu je neznanec s super močnim lepilom zlepil vsa vrata in okna, da ni mogel iz hiše. Šesti je med vožnjo zašel iz države. Sedma se ni mogla odločiti, kaj naj obleče. Osmi pa je potreboval počitek, ker je moštvo, za katerega drži pesti, prejšnji dan izgubilo tekmo. Srčno upamo, da ne navija za Olimpijo, saj je sicer že brezposeln.