Edmonton je po uvrstitvi na lestvici najslabša ekipa, proti kateri so v novi sezoni igrali Kingsi, a hkrati tudi najbolj trdoživa. Po zaslugi vratarja Richarda Bachmana, ki je v šestdesetih minutah oziroma 48 strelih klonil le enkrat, so ostali v igri za presenečenje vse do kazenskih strelov ter trenutka, ko je Kopitar s ploščkom krenil s sredine igrišča in s strelom iz zapestja premagal Bachmana.

»V tej igri nikoli ne smeš odnehati. Treba je poskušati do konca. Na prejšnji tekmi smo v prvi četrtini dosegli štiri zadetke, danes pa plošček nikakor ni hotel v mrežo. To nas ni potrlo; vztrajali smo do konca in prišli do nagrade. Dejstvo, da smo na nasprotna vrata sprožili 48 strelov, pomeni, da smo se stvari lotili s prave strani,« je po tekmi za spletno stran lige povedal Kopitar.

Anže Kopitar ostaja statistično gledano najboljši igralec Los Angelesa

Čeprav je zadel za zmago, pa gol po kazenskem strelu ne šteje za statistične lestvice, kar pomeni, da je Hrušičan šestič v sezoni ostal brez točke, a je z enajstimi še vedno na klubskem vrhu. Sledita mu Jeff Carter z devetimi in Justin Williams z osmimi.

Oba zadetka v rednem delu sta padla v drugi tretjini. Povedel je Edmonton, izenačil pa Mike Richards, ki je bil poleg Kopitarja uspešen tudi pri izvajanju kazenskih strelov.

Za Los Angeles Kings je bila to zadnja od štirih domačih tekem. Dobili so jih tri, zdaj jih čaka eno gostovanje v Phoenixu (29. oktobra) in nato spet štiri domače tekme.

Na ostalih prizoriščih ni bilo večjih presenečenj. Najboljši ekipi na zahodu, San Jose Sharks in Colorado Avalanche (Los Angeles je šesti), sta zabeležili novi zmagi. Prva v gosteh pri Ottawi, slednja pa doma proti Winnipegu. Tampa Bay Lightning je na Floridi slavila po kazenskih strelih, Anaheim pa je s 4:3 zmagal na ledu Columbusa.