Kot kaže, je Ivo Jan za zdaj prestal preizkus na trenerski klopi. Danes se bosta sestala z direktorjem Matjažem Sekljem in začrtala smernice za nadaljevanje sezone. Pričakovati je, da bo Jan dobil zaupnico vodstva vsaj še do konca tega tedna, sam pa pravi, da si močno želi ostati na funkciji dlje časa. Prvo resnejšo črto pod nastope ljubljanskih hokejistov bodo v pisarni lahko potegnili čez teden dni, ko bo EBEL zaradi reprezentančnega premora za deset dni prekinila aktivnosti. Do takrat čakajo Olimpijo gostovanja v Znojmu, Celovcu in Gradcu ter nedeljski domači preizkus z edinim češkim predstavnikom v ligi.

Ivo Jan je včeraj dejal, da ni povsem zadovoljen z izkupičkom moštva pod njegovim vodstvom. »Lahko bi osvojili kakšno točko več. Glede na potencial verjamem, da lahko Olimpija pokaže več. Pomemben je ekipni duh. Fantje morajo še bolj igrati drug za drugega. Moštvo potrebuje dva trenerja, zato bi čim prej rad dobil pomočnika, ki bi me nekoliko razbremenil,« je povedal. Njegova velika želja je, da bi igral s štirimi napadi, saj je ritem v ligi naporen. Kako kratka je Olimpijina klop, se je pokazalo predvsem ob zadnjih poškodbah Scotta Howesa in Aleša Mušiča, za katera Jan nima idealne zamenjave.

Na zadnjih petih obračunih je precej rotiral peterke in vztrajno iskal rešitve za tiste igralce, ki ne najdejo forme. Zaupanje mu v največji meri vrača razpoložena mlada trojica Ken Ograjenšek, Žiga Pešut in Gregor Koblar, ki je odkritje sezone in na vsaki tekmi opozori nase. Jana čaka veliko dela pri izboljšavi igre petih proti štirim, kjer Olimpijine akcije največkrat potekajo prepočasi in brezidejno: »Smo pa že naredili korak naprej. Zdaj znamo hitreje postaviti formacijo. Manjka nam pika na i, to pa so zaključni streli. Z Jeffom Ulmerjem in Miho Verličem na branilskem položaju sem zadovoljen, saj igramo bolj ofenzivno.«

V soboto proti Dornbirnu ga je razveselilo, da moštvo po zaostanku z 1:2 ni razpadlo, ampak se je hitro vrnilo z izenačenjem. Na zadnjih dveh tekmah je opazil tudi boljšo igro tujcev, od katerih pa še vedno pričakuje več. Z igralci veliko komunicira in želi slišati njihov pogled na trenutno stanje. »Medsebojna komunikacija je ključ, da igralci osvojijo tisto, kar od njih zahtevam,« je še dodal.

EBEL, sobota: Telemach Olimpija – Dornbirn 2:3 po kazenskih strelih (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, gledalcev 1000; 1:0 Ograjenšek 9, 1:1 D'Aversa 13/PP1, 1:2 D'Alvise 42, 2:2 Verlič 42), Alba – Innsbruck 0:1, nedelja: Znojmo – Salzburg 4:5 v podaljšku, KAC – Dunaj 2:3 po kazenskih strelih, Beljak – Gradec 1:2, Bolzano – Linz 3:4 po kazenskih strelih, vrstni red: Bolzano 25, Salzburg 24, Linz 23, Dunaj 22, Beljak 21, Znojmo 19, Gradec, Alba in KAC po 18, Dornbirn 16, Innsbruck 12, Olimpija 5. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 18.30: Znojmo – Olimpija, ob 19.15: Gradec – Alba, Salzburg – Dornbirn, Linz – Innsbruck, Dunaj – Beljak, ob 19.45: Bolzano – KAC.