Pred dvema dnevoma smo bili vsi šokirani zaradi 'smrti' 10-letnega otroka Ivana Janija Čopa, nakar se je izkazalo, da gre za nizkotno prevaro," je v soboto trdil predsednik kluba Andreas Kongas. Dejal je, da je Čop obvestil klubsko vodstvo, da je bila njegova hčerka vpletena v prometno nesrečo v domovini Sloveniji. "Potem pa je pred ducatom prič najprej zaigral neizmerno žalost in šok ter nam povedal, da je hčerka v komi, nekoliko pozneje pa, da je umrla," je dejal Kongas.

"Nemudoma smo ukrepali in Čopu poiskali zadnjo letalsko vozovnico, v poslovnem razredu, da je takoj odletel proti domovini. Osebno sem ga v taksiju spremljal na letališče skupaj z mojim sinom Alexandrom in Čop je še kar naprej igral in hlinil žalost," je dejal Kongas.

Naslednji dan pa je Kongas iz "zanesljivih virov" izvedel, da se je Čop dogovoril za novo službo z bosanskim klubom Borac Banja Luka. "O tem me je obvestil prijatelj in enostavno nisem mogel verjeti, kako nizko se je Čop spustil. Seveda sem ga takoj poklical po telefonu, govorila sva več kot pol ure, da bi mi pojasnil, kako je lahko lagal o smrti lastnega otroka, a odgovora seveda nisem dobil," je dejal šokirani Kongas.

Kongas je še dejal, da je klubsko vodstvo o Čopovi prevari že obvestilo tako grško kot Evropsko rokometno zvezo (EHF) in napovedal tudi že tožbo proti Čopu.

Čop: Gre za revanšizem

"Gre za revanšizem, hoče mi škodovati. Predsednik se čuti prevaranega, ker nisem ostal v Patrasu, na kar je računal. Je zelo eksploziven tip človeka. Res je, da ni vedel, da imam še drugo ponudbo. Nisem mu povedal. V Grčiji nisem podpisal ničesar. Zgodba je izmišljena", je za Sportal dejal rokometni trener.

Čop je v času igralske kariere branil barve banjaluškega Borca, igral pa je tudi za Rudar, Celje Pivovarno Laško, hrvaški Medveščak, francoski Creteil in špansko Torreviejo. Po koncu igralske kariere je zaplul v trenerske vode in deloval v Trbovljah, Zagorju, Krškem in Grosupljem. Jani Čop je za slovensko reprezentanco odigral 28 tekem in dosegel 49 golov.