Mednarodna teniška zveza ITF je sicer Čilića zaradi pozitivnega testa kaznovala z devetimi meseci prepovedi nastopanja, a mu je minuli petek Mednarodno razsodišče za šport (Cas) v Lozani po pritožbi kazen zmanjšalo.

Čilić je svoj zadnji dvoboj odigral 24. junija v Wimbledonu, ko je v prvem krogu premagal Ciprčana Marcosa Baghdatisa, nato pa je zaradi domnevne poškodbe kolena dvoboj drugega kroga predal. Pozneje se je izkazalo, da je Čilić nastope v Wimbledonu končal zaradi pozitivnega dopinškega testa na turnirju v Münchnu, ki je potekal konec aprila in v začetku maja.

"Moja nočna mora se je začela 10. junija, ko sem prejel pismo ITF, v katerem so zapisali, da je zdravniška komisija v mojem vzorcu urina našla prepovedani niketamid. Prepričan sem bil, da bomo vse skupaj rešili v dveh tednih, vendar je zveza ITF vršila pritisk na moje odvetnike, zato sem moral odpovedati nadaljnje nastope v Wimbledonu," je dejal Čilić po treningu v pariški dvorani Bercy.

"Biti tu v Parizu je za mene največje darilo tega leta. V ponedeljek mi bodo vrnili tudi točke s turnirja v Queen's klubu, tako da bom 'splezal' na 31. ali 32. mesto na lestvici ATP. Počutim se, kot da bi mi z ramen padlo veliko breme," je še dodal Čilić, ki bo v prvem krogu zaigral z enim od kvalifikantov.