Jeseničan na klopi Olimpije se je lahko včeraj večkrat prijel za glavo. Že v prvi tretjini so si njegovi varovanci prislužili kar tri nespametne izključitve v nizu, med drugim so bili vnovič kaznovani zaradi šestih igralcev na ledu, zato je bilo vodstvo Italijanov pričakovano. Bolzano je igral zelo disciplinirano in enostavno, kar jih že dva meseca drži v vrhu EBEL. Na drugi strani se je Olimpija v drugi tretjini osmešila v igri z dvema igralcema več, ko ni niti streljala, povrhu si je Morency privoščil še nepravilno spotikanje. Taisti igralec se je kasneje resda oddolžil, ko je s pestmi obračunal s Charleboisem, kar je gledalce dvignilo s sedežev. Živahen utrip se je naselil tudi v domače moštvo. Prek Blackwaterja so takoj izenačili, a v zadnjih dvajsetih minutah pokazali občutno premalo. Bolzano je pred vrati zlahka prešel spet v vodstvo, Olimpija pa ni našla prav nobene ideje več. Za nameček je nato dobila še tretji gol v prazno mrežo.

Ivo Jan je tokrat na tribuno kazensko poslal Andreja Hebarja, kar se mu ni obrestovalo, saj bi ga potreboval, potem ko si je v drugem delu kapetan Aleš Mušič poškodoval stegensko mišico. Z branilcem Žigo Grahutom v napadu si jasno ni imel kaj prida pomagati. Jan je po tekmi priznal, da je tudi sam naredil nekaj taktičnih napak, je pa ta tekma znova dokazala, da Olimpija nujno potrebuje vsaj dve okrepitvi, ki bi odstopali od povprečja. »Bolzano je dobro zapiral srednji del igrišča, mi pa smo bili nenevarni za njihov gol. V torek smo v Italiji pokazali več, zdaj pa se je opazilo, da so tekmeci drugače igrali proti nam, bolje so se pripravili. Časa za objokovanje ni, saj nas že danes čaka Dornbirn. To bo še težji test, saj so Avstrijci veliko bolj agresivni kot Bolzano. Tujci? Morda so dosegli limit, a jaz v to ne verjamem, saj na treningih vse deluje zelo dobro,« je dejal Ivo Jan.

EBEL, sinoči: Telemach Olimpija – Bolzano 1:3 (0:1, 1:0, 0:2, gledalcev 800; 0:1 Sharp 19/PP1, 1:1 Blackwater 36/PP1, 1:2 Beaudoin 42, 1:3 Sanotrelli 60/EN), Gradec – Dornbirn 2:0, Dunaj – Innsbruck 3:2, KAC – Linz 5:1, Beljak – Salzburg 3:4, Alba Volan – Znojmo 3:2, vrstni red: Bolzano 24, Salzburg 22, Linz 21, Dunaj in Beljak po 20, Znojmo, Gradec in Alba po 18, KAC 17, Dornbirn 14, Innsbruck 10, Olimpija 4. Pari prihodnjih tekem, danes ob 17.30: Olimpija – Dornbirn, Alba – Innsbruck, jutri ob 17.30: Beljak – Gradec, Znojmo – Salzburg, KAC – Dunaj, Bolzano – Linz.