Kljub menjavam brez učinka

Ljubljanski hokejisti so v 16. tekmi razširjenega avstrijskega prvenstva zabeležili še 14. poraz. Še tretjič v zadnjih 12 dneh jih je premagal vodilni Bolzano, ki je bil še drugič boljši v dvorani Tivoli. Tekma je bila enakovredna, po zanimivosti pa najbrž najslabša izmed treh medsebojnih obračunov. Obe ekipi sta poskušali biti kar se da disciplinirani v obrambi, stoodstotnih priložnosti ni bilo veliko, tudi tokrat pa so jih več izkoristili Italijani, pri katerih se je v Tivoliju predstavil tudi Žiga Pance, slovenski reprezentant je pri Bolzanu na preizkušnji.

Trener ljubljanskega moštva Ivo Jan je tokrat poskusil z nekaterimi menjavami v napadalnih trojkah, a pravega učinka ni bilo. V prvem delu so bili Slovenci sicer za odtenek boljši tekmeci, a povedli so gosti, ko je v predzadnji minuti številčno premoč na ledu izkoristil Macgregor Sharp.

Italijani na ledu zagospodarili v drugi tretjini

V drugi tretjini so Italijani zagospodarili na ledu, a je Ljubljančane reševal vratar Jeremy Kuhn. Gostiteljem se je imenitna priložnost ponudila v 29. minuti, ko sta bila v razmaku petih sekund izključena dva igralca Bolzana, toda že 42 sekund kasneje je moral na kazensko klop tudi Pascal Morency, izrazite priložnosti pa si Janovi varovanci v tem času niso priigrali, Zato pa so bili uspešnejši v naslednjem »power playu«, ko je iz bližine zadel Judd Blackwater.

Toda nove nevšečnosti za ljubljansko ekipo so se začele na začetku zadnjega dela, ko se je pred vrati Kuhna najbolje znašel Mathieau Beaudoin. Domači so nato poskušali izenačiti, a njihovi napadi so bili jalovi. Tudi v zadnji minuti in 20 sekund, ko je namesto Kuhna v igro prišel šesti igralec, tri sekunde pred koncem so prejeli še en zadetek, s strelom v prazen gol se je med strelce vpisal Mark Santorelli.