Drugi dejavnik, ki diktira gibanje posameznih delnic, so prihajajoči rezultati. Do zdaj je 63 odstotkov podjetij pozitivno presenetilo, kar je soliden rezultat. Še zlasti ker so bili analitiki optimistični glede rezultatov tretjega četrtletja. Dobiček je v povprečju tako kar 5,1 odstotka višji od pričakovanj, rahlo boljši pa so tudi prihodki. Toda bolj skrb zbujajoče bodo očitno napovedi za četrto četrtletje in leto 2014. Analize marž namreč kažejo, da se bo morala rast dobičkov kar precej umiriti v ZDA in temu podjetja večinoma pritrjujejo.

Obenem je bila objavljena cena IPO Twitterja, ki je postavljena v razponu med 12 in 20 ameriškimi dolarji na delnico, kar bi pomenilo, da bi bila potem vrednost celotnega podjetja okoli 11 milijard dolarjev. Pri tem je treba omeniti, da je postavljena cena nižja v primerjavi s tistimi, o katerih se je zadnje čase špekuliralo. Očitno so se izdajatelji nekaj naučili od izdaje Facebooka, ko se je v zadnjem trenutku pretiravalo s ceno. Je pa na drugi strani ravno Facebook trenutno dobra reklama za prihajajoči IPO, saj je delnica že 40 odstotkov nad tedaj zastavljeno ceno, v zadnjih 14 dneh pa je delnica dosegla lep sedemodstotni donos.

Avtor članka  ni imetnik omenjenih delnic. Alta Invest in z njo povezane osebe so lahko lastnice omenjenih finančnih instrumentov.