Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Bochum - Kaiserslautern
0, 2

Bochum je padel v globoko krizo, saj je izgubil zadnjih pet tekem, na lestvici pa je padel že skoraj povsem na dno. S takšno formo lahko danes upa največ na točko proti Kaiserslauternu, ki si že nekaj sezon prizadeva priti nazaj med prvoligaše in ima tudi letos takšne cilje, po 11 krogih pa je na četrtem mestu za vodilnim dvojcem zaostajal tri točke, zato bi danes zelo potreboval zmago. (8/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Getafe - Athletic Bilbao
0

Obe moštvi sta v dobri formi, po devetih krogih pa si z istim izkupičkom petih zmag, remija in treh porazov delita visoko peto mesto na prvenstveni lestvici. Pri obeh bi takoj podpisali, če bi tudi na koncu sezone zasedali tako visoko mesto,a realnost je verjetno za oboje malce slabša. Danes bi bili obe moštvi zadovoljni s točko, pravega favorita za zmago pa ni. (4/10)

Nogomet - Rusija - 1.liga

Kuban Krasnodar - Anži M.
1

Anži je po razprodaji vseh zvezdnikov po 13 krogih ruskega prvenstva še brez zmage in drvi proti drugi ligi. V evropski ligi je v četrtek sicer ugnal Tromsoe, a je bila to verjetno le lastovka, ki ne bo prinesla pomladi, saj je jasno, da moštvo iz Mahačkale ni zmožno biti enakovrednega boja z ostalimi ruskimi prvoligaši. Kuban sicer ne sodi v zgornji razred ruskih klubov, a bo verjetno izkoristil priložnost in z zmago nad oslabljenim tekmecem skočil v sredino lestvice. (6/10)

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Crvena zvezda - Szolnoki
1

Crvena zvezda je letos verjetno najmočnejše moštvo v ligi Aba, kjer ne bo izgubila prav veliko tekem, predvsem pa ne v svoji dvorani. Po visokem porazu v evroligi pri Maccabiju si bodo Beograjčani rane poskušali zaceliti s prepričljivo zmago nad Madžari, ki jim realno gledano niso kos na nobenem igralnem položaju. (9/10)

Košarka - Italija - 1.liga

Siena - Solar Bologna
1

Siena je v zadnjih letih nesporna kraljica italijanskih košarkarskih parketov, tudi letošnjo sezono pa je po številnih spremembah v moštvu začela v precej spremenljivi formi in je že doživela nekaj porazov. Vseeno bi tokrat pred svojimi navijači morala odpraviti Bologno, ki je daleč od nekdanje slave, ko je bila strah in trepet tudi v evroligi. (6/10)