Vremenoslovci opozarjajo, da ni veliko možnosti za bistveno izboljšavo vremena v naslednjih 24 urah. Če se bodo megleno vreme, dež in nizka oblačnost nadaljevali tudi v soboto, kot je sicer napovedano na področju Motegija, bi lahko v najslabšem primeru vse dogajanje strnili samo v en tekmovalni dan, nedeljo.

"Če ne bo mogoče iti na stezo v soboto, lahko še vedno vse skupaj zgostimo v nedeljo," je dejal direktor dirke Michael Webb in dodal, da imajo pripravljene načrte tudi za takšne primere, a bi bilo vse skupaj precej naporno.

Čeprav bi morda dirkači danes kljub megli lahko vozili na treningih, pa po pravilih tekmovanja niso smeli na stezo, saj v takšnih razmerah ne bi mogel vzleteti helikopter za nujno medicinsko pomoč, če bi bilo to potrebno.

"Razmere so enake za vse. Če ne bo šlo drugače, bomo pač vozili samo v nedeljo. Ne bo najboljša rešitev, toda vsi smo v enakem položaju," je dogajanje pospremil vodilni v skupnem seštevku SP razreda motoGP Španec Marc Marquez, ki bi lahko ob zanj idealnem razpletu že v nedeljo postal prvak.