Strelec drugega gola je bil Dwight King, ki je v nadaljevanju še dvakrat premagal vratarja tekmecev in 22 sekund pred koncem, ko je plošček poslal v prazno mrežo, slavil svoj prvi "hat trick" v NHL. Tudi pri tem zadnjem golu je kot asistent sodeloval Kopitar.

Pot do zmage sicer ni bila tako lahka, kot kaže končni izid. Kralji so po odlični prvi tretjini z zadetki Kopitarja, dveh Kinga in enem Jordana Nolana vodili že s 4:0, toda nato so se kojoti vrnili v igro in najprej dosegli dva gola v drugi tretjini, po zadetku Shana Doana v 42. minuti pa je bilo na semaforju že 4:4. A so nato domači spet našli ritem iz prvega dela, goli Mika Richardsa, Matta Fratina in Kinga pa so poskrbeli za končnih 7:4.

Kopitar je z zadetkom prekinil strelsko sušo na tekmah rednega dela: na zadnjih 16 tekmah prejšnje sezone in v prvih desetih letošnje je namreč najboljši strelec svoje ekipe zadnjih sezon zbiral le podaje (dosegel pa je tri zadetke v končnici lanske sezone), zdaj pa je tudi sam premagal vratarja tekmecev. V sezoni 2013/14 ima tako slovenski napadalec en gol in deset podaj.

Tekmo v Tampi so po podaljšku dobili domači, čeprav so si pred tem sami zabili gol, po katerem je Chicago minuto in pol pred koncem izenačil. Krivec zanj je bil po nespretnem sprejemanju ploščka pred svojim golom Radko Gudas (zadetek so sicer pripisali Jonathanu Toewsu), ki pa se je odkupil že po dobri minuti podaljška, ko je podal za zmagoviti gol Martina St. Louisa. "Nisem si mislil, da bom prvi gol v sezoni dosegel na tak način," je bil po tekmi kljub vsemu dobro razpoložen češki hokejist; njegova strelska statistika je še vedno prazna.

Podaljšek je določil tudi tekmo med Nashvillom in Winnipegom, mož odločitve je bil Craig Smith 17 sekund pred koncem dvoboja.

Dallas je s 5:1 premagal Calgary, temelje zmagi so zvezde postavile sredi tekme, ko so v dobri minuti padli kar trije zadetki. Alex Chiasson, Jamie Benn in Brenden Dillon so v 61 sekundah poskrbeli, da se je izid z 1:1 dvignil na 4:1. Piko na i je postavil Benn z drugim golom v zadnji tretjini.