Trener Ivo Jan bo v soboto zvečer že izvedel, ali je prestal preizkus na klopi ali ne. Na dosedanjih treh tekmah je dosegel eno zmago, a pri končni odločitvi o prihodnosti mladega trenerja bo na mizi veliko kart. Če bo direktor Matjaž Sekelj poslušal glas slačilnice, bo Jan zagotovo dobil v podpis pogodbo do konca sezone. Nekdanji napadalec je zelo motiviran in poln novih idej, ki jih skušajo igralci sproti prenesti v prakso. S svojimi varovanci goji tako odkrit odnos, da vsakemu našteje tudi slabe lastnosti, zato se morajo predvsem tisti, ki slabo prenašajo kritiko, dodobra zazreti vase. Jan se je kot trener v kratkem času izkazal tudi za hvaležnega sogovornika v sodelovanju z mediji, saj pred javnostjo ničesar ne skriva ali olepšuje. Izgovorov ne išče, ampak pove neizpodbitna dejstva.

Včeraj po treningu je dejal, da je velika škoda, da igralci poleti niso opravili testov vzdržljivosti, ki bi razkrili, kdo je slabo pripravljen in kdo mora več trenirati. »Igralci so profesionalci, zato se morajo tako tudi obnašati. Če so vedeli, da niso dovolj dobro pripravljeni, bi morali sami narediti več,« odločno pravi Ivo Jan, ki hokejiste pred treningom na ledu napoti v fitnes, da vsaj nekoliko nadoknadijo izgubljeno. »Vidi se, da so fantje izčrpani. Zaradi tega se nam dogajajo tako nespametne napake. Zgodi se, da glava hoče, a telo ne more. Vsak mora razčistiti sam pri sebi. Fantje imajo zaradi serije porazov načeto samozavest, a to ni noben izgovor. Če se držimo načrta, smo lahko uspešni. Zagotovo bodo igralci lažje zadihali, ko bodo dobili kakšno tekmo v napeti končnici. Ravno zato dajemo na treningih poudarek agresivni igri, ki jo moramo uporabiti predvsem v ključnih minutah, ko lovimo gol zaostanka,« je še dejal.

Za Olimpijo bo tekma s prvouvrščenim Bolzanom že tretja v tej sezoni. Na dosedanjih so Italijani obakrat zmagali z zadetkom razlike. Za Ljubljančane bo spet zaigral udarni branilec Nick Ross, ki mu je v ponedeljek zaradi udarca v gleženj noga tako otekla, da stopala ni uspel spraviti v drsalko. Ves konec tedna bo manjkal Scott Howes, ki je včeraj poskusil trenirati, a so ga premagale bolečine.

EBEL, danes ob 19.15: Telemach Olimpija – Bolzano, Gradec – Dornbirn, Dunaj – Innsbruck, KAC – Linz, Beljak – Salzburg, Alba Volan – Znojmo.