Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Rayo Vallecano - Valladolid
1, 0

Rayo je konec septembra proti Barceloni in Sevilli prejel 4 gole, nato pa je popravil obrambo in na naslednjih treh tekmah dobil le en gol. V zadnjih dveh krogih je uspel premagati Real Sociedad in Almerio, serijo dobrih rezultatov pa bo poskušal nadaljevati doma proti neprepričljivemu Valladolidu, ki je brez zmage že šest tekem. (7/10)

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Zavrč - Krka
1

V dvoboju novincev v prvi ligi je Zavrč velik favorit, saj je v letošnji sezoni pokazal precej več od Dolenjcev, ki se bodo verjetno do konca sezone krčevito borili za obstanek med prvoligaši, medtem ko se Zavrču obeta celo boj za mesta v evropskih pokalih. Zavrč je na dosedanjih domačih tekmah pokazal zelo dobre predstave, ugnal tudi Maribor in Olimpijo, Krka pa je na gostovanjih lahek plen (1 zmaga in 6 porazov, gol razlika 3:18), zato bi bilo vse razen domače zmage kar precejšnje presenečenje. (8/10)

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Greuther Furth - Ingolstadt
1

Greuther Furth je izgubil zadnji dve ligaški tekmi, kar ga je stalo prvega mesta - za točko sta ga prehitela Köln in berlinski Union. Za prekinitev slabe serije kot naročen v goste prihaja zadnji Ingolstadt, ki je do danes v 11 krogih zbral le sedem točk. Domačim po dveh porazih motiva ne bi smelo manjkati, zato se gostom ne piše nič dobrega. (7/10)

Nogomet - Argentina - 1.liga

Boca Juniors - Colon
1

Boca je po sladki gostujoči zmagi proti Riverju na naslednjih dveh tekmah le remizirala in s tem zamudila priložnost, da bi se povsem približala vodilnim Newell's Boys, ki ji bežijo za pet točk. A že nocoj bo imela Boca odlično priložnost, da se vrne na zmagovito pot in nazaj v boj za naslov prvaka, saj na Bonbonieri gosti predzadnji Colon, ki je na zadnjih sedmih tekmah osvojil le točko. (7/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Vienna Capitals - Innsbruck/+1/
1

Dunajčani bodo tudi letos verjetno do konca sezone pri vrhu lestvice in v končnici poskušali končno priti do tako želenega naslova prvaka, Innsbruck pa je ob Olimpiji brez dvoma najslabša ekipa lige. Forma obeh ekip prav tako kaže na to, da bodo gostje le stežka prišli do kakšne točke, saj so na zadnjih sedmih tekmah kar šestkrat izgubili, Dunaj pa je na zadnjih štirih tekmah izgubil le v Salzburgu, ostale tri pa dobil. Če se bo tekma odvijala po pričakovanjih, bo Dunaj zmagal z več kot le golom razlike. (7/10)