Izstopala sta Pokeršnik in Bregant, korektor, ki je zamenjal Ćuka. Igral je zelo hrabro, čeprav nima izkušenj na tej ravni. Malo prekratki smo bili, a tekmeci imajo izkušnje. V svojih vrstah imajo igralce, ki so osvajali svetovne naslove. Glede izkušenj je pri naših enakovreden le Rašić. Ampak so to lepo kompenzirali z izredno bojevitostjo, kar me zelo veseli. Glede mojstrovin smo bili kar enakovredni Piacenzi, v vrlinah pa smo jih prekašali. Merim predvsem na hrabrost, lojalnost in ponos. To je pomembno spoznanje. Pokazali so značaj, niso se ustrašili tekmeca. Igralci so si pomagali med seboj. Tekma je pokazala, da v odbojki ni najvažnejši denar, ampak mnoge druge stvari.

Trd pozicijski boj je bil vseskozi viden na obeh straneh. To je zakon v sodobni odbojki. Oboji so se držali shem, poslušali trenerja. Naši mladi igralci so se v odločilnih situacijah mojstrsko odločali. Bolj kot nekateri, ki že deset let igrajo. Flajs si je, na primer, privoščil napake v zaključku niza, ki si jih ne bi smel, medtem ko je Brulc odigral briljantno. Zelo me veseli, da imamo takšne mlade igralce.

Obstaja nevarnost, da jih bodo pokupili drugi klubi. Rešitev vidim v tem, da bi se za slovenske igralce enkrat rešil status in bi ti ostali v Sloveniji. To je velik problem. Moramo se pošteno pogovarjati o športni politiki, strategiji v športu.

Danes so fantje naredili veliko stvar: prepričali so avditorij, da lahko v Stožicah dosežejo pomembne zmage. Prepričali smo se, da je seme padlo na plodna tla.

Viktor Krevsel je starosta slovenske odbojke ter nekdanji jugoslovanski in španski selektor.