Za vami je najtežji del priprav na olimpijsko sezono. Ste kdaj obžalovali, da ste svojo kariero podaljšali še za eno sezono?

Ne. Tako sem se odločil in k temu stremim. Zaenkrat mi zdravje služi in s tega vidika sem lahko zelo zadovoljen. Priprave lahko zaenkrat ocenim kot dobre. Imeli smo srečo z vremenom. V Ushuai v Argentini smo trenirali drugače kot v preteklih letih. Več poudarka smo dali tehniki. Tudi količinsko smo naredili več kilometrov kot v preteklih letih. Sam sem treniral več hitrih disciplin in veleslaloma.

Obstaja možnost, da se boste v tej sezoni pomerili na kakšni veleslalomski tekmi svetovnega pokala?

Ne. Mislim pa, da mi zna tovrsten trening zelo koristiti pri samem slalomu. Sezono bom odprl s startno številko okoli 23, moj cilj pa je, da se čim prej prebijem v prvo jakostno skupino, vsekakor pred olimpijskimi igrami. Zelo pomembno pa bo, da bom januar dočakal dobro pripravljen. Tedaj je največ preizkušenj, ki si sledijo druga za drugo, zato je lahko, če nisi odlično pripravljen, vse skupaj precej kruto.

Večkrat pomislite na Soči, vašo tretjo olimpijsko priložnost?

Vsekakor pomislim kdaj na Soči, a moram tudi priznati, da se mi olimpijske igre zdijo še precej daleč. Dotlej me čaka ogromno dela in treninga ter pomembnih tekem. Kot vsi si želim svoje najboljše vožnje pokazati na olimpijskih igrah in se predstaviti v najboljši luči. Enkrat sem že bil blizu cilja, ki si ga želi vsak. Upam, da mi bodo izkušnje pomagale do čim boljše uvrstitve.

Lahko z gotovostjo napoveste, da je sezona 2013/14 vaša zadnja?

Vse kaže, da bo zadnja. Telo me opozarja, da nisem več najstnik. Vedno težje prenašam vse napore.

Če bi bili denimo olimpijski prvak, bi jih gotovo lahko še eno sezono...

To je hipotetično vprašanje. Povsem ne zapiram vrat, a jih bo sila težko odpreti.

Kakšen je občutek na snegu?

Čaka nas še nekaj trening kampov do starta v sezono 17. novembra, ko bo v Leviju na Finskem prvi slalom sezone. Pomembno je, da bomo imeli na ledenikih dobre razmere, želim pa si tudi čim več primerjave s konkurenco. Tudi pri opremi imam še nekaj odprtih računov, treba jo je še stestirati, tako da me do začetka sezone čaka še precej dela, da bom lahko prišel miren na start.

V alpskem delu Smučarske zveze Slovenije je v tej sezoni nekaj sprememb pri vrhu vodstvene in trenerske strukture. Kakšni so občutki?

Spremembe se čutijo. Z Miho Verdnikom smo bili skupaj praktično vso pripravljalno obdobje. Je pa v naši ekipi Mitja Kunc tisti, s katerim najbolj sodelujemo in vsaj s tega naslova ni večjih sprememb. Sicer pa sem sprememb v slovenski reprezentanci vajen iz preteklih sezon, saj se je skoraj vsako leto menjal trenerski sestav.

Radijske zveze delujejo dobro ali je na treningih v novi sezoni kdaj prišlo do menjav frekvence?

Zaenkrat ne (dolg smeh.)