"Zame je to vedno eden od ciljev in počaščen sem, da sem se uvrstil. Lepo je biti del tega. Je teniško slavje za osmerico igralcev," je dejal Berdych, ki je v Baslu izpadel proti Hrvatu Ivu Karloviću.

Rusinje močno oslabljene v finalu pokala Fed

Kapetan ruske teniške reprezentance Šamil Tarpišev je imel hude težave pri sestavi ekipe, ki bo 2. in 3. novembra igrala finale pokala Fed proti Italiji. Nastop so namreč odpovedale vse najboljše igralke, tako da bo zdaj njegovo prvo orožje Aleksandra Panova, šele 138. igralka z lestvice WTA.

Rusija ima med prvimi tridesetimi igralkami na svetu šest predstavnic, višjeuvrščenih od Panove pa še pet. Anastazija Pavljučenkova, Marija Kirilenko in Elena Vesnina bodo v času finala nastopile na turnirju WTA v Sofiji, Marija Šarapova je udeležbo odpovedala zaradi poškodbe, Svetlana Kuznjecova iz osebnih razlogov, Ekaterina Makarova in Nadja Petrova pa sta se reprezentanci odpovedali že pred časom.

Tarpišev v ekipo poleg Panove povabil še Aliso Klejbanovo (186.), Irino Kromačevo (231) in Margarito Gasparijan (317.).

Italijanke so tako velike favoritinje za slavje v Cagliariju in četrto lovoriko v zgodovini države. Barve bodo zastopale Sara Errani (7.), Roberta Vinci (13.), Flavia Pennetta (31.) in Karin Knapp (41.).