V upravnem odboru pravijo, da uvedba pasjega davka ni projekt kinološke zveze, saj je njihov osnovni namen širiti kinološko kulturo in usmerjati kinološko dejavnost, ne pa razmišljati o uvedbi davkov. Po besedah članov upravnega odbora predsednik KZS nikoli z nobenim sklepom katerega koli organa ni dobil pooblastila za plasiranje tovrstnih idej v javnost v imenu KZS. Zato poudarjajo, da so ideje o davku na pse izključno njegove ideje in ne odražajo mnenja organov KZS in njenih članov.

»Od devetih članov upravnega odbora se nas je osem distanciralo od predsednikovih izjav. Člani upravnega odbora o Kavčičevih namerah sploh nismo bili obveščeni. Nobenega posveta nismo imeli in tudi nobenega sklepa na to temo nismo sprejeli. Vse je šlo mimo upravnega odbora, to je čista solo akcija,« je povedal član upravnega odbora, kinolog in veterinar Jože Vidic. Izvedeli smo še, da je za 14. decembra sklicana izredna skupščina KZS, na kateri bodo med drugim razpravljali tudi o nezaupnici Blažu Kavčiču. A ne samo zaradi pasjega davka, temveč tudi zaradi drugih »grehov«.

Prejšnji teden je sicer predsednik KZS Blaž Kavčič predlagal, da bi lastniki psov za vsakega plačali 10 evrov na leto, v zameno pa bi se veterinarske storitve pocenile. Pobrani davek naj bi se namreč namenilo za brezplačno čipiranje, znižanje cene cepljenja proti steklini in subvencioniranje kastracij oziroma sterilizacij psov.