Na festivalu se bodo družili strokovnjaki, perspektivni kadri, tehnološki navdušenci in poslovna javnost. Prvi dan festivala bo namenjen igram in igricam, drugi dan neformalnemu druženju in delavnicam. „Pripravljamo predstavitve, predavanja in okrogle mize. S sedmim letom obstoja FRiSK postaja eden najstarejših in največjih nekomercialnih informacijsko-komunikacijskih dogodkov v Sloveniji,“ so sporočili organizatorji.

Na uvodni okrogli mizi bodo udeleženci razpravljali o dobrih računalniških igrah, na predavanju o mobilnih igricah pa razvili recept za razvoj in prodajo mobilne igrice. V goste prihajajo uspešni igričarski mački: Boštjan Luksa iz podjetja 3fs, Žiga Hajduković (Dawn of play), Tomaž Kotnik (ZAKI) in neodvisni razvijalec Primož Vovk.

Opozorili bodo tudi na težave in pasti spletnega življenja

Oktober je mesec kibervarnosti, zato organizatorji tudi letos pozornost posvečajo varnosti na spletu. Domen Božeglav s Centra za varnejši internet SAFE.SI bo v predavanju, namenjenem predvsem mladim in njihovim staršem, opozarjal na težave in pasti spletnega življenja. V sodelovanju s točko Europe Direct Murska Sobota pripravljajo okroglo mizo z naslovom Pomurje 2020 – regija inovacij in znanja.

„Izpostaviti želimo potencial, ki se skriva v vlaganju v raziskave in inovacije ter digitalne tehnologije pri razvojnem preboju pomurske regije. Na okrogli mizi bodo sogovorniki iz gospodarstva, akademske sfere, zavoda za zaposlovanje ter predstavnik mlajše generacije, ki dela pri korporaciji Mozilla, debatirali tudi o tem, ali izobraževalni sistem v Sloveniji pri izobraževanju kadrov zadovoljuje potrebe gospodarstva,“ še dodajajo organizatorji.

V soboto prvi tweetmeet v Pomurju

V soboto pripravljajo tudi tako imenovani #tweetmeet, prvi tovrstni dogodek v Pomurju, ki je namenjen druženju in izmenjavi mnenj o različnih temah med uporabniki družabnega omrežja twitter. Tovrstna srečanja so drugod po svetu, pa tudi v Ljubljani, že dobro ustaljena praksa. Frisk bo tudi letos dobrodelno obarvan. Zbirali bodo finančna sredstva za 22-mesečno Laro iz Murske Sobote, ki boleha za hudo neozdravljivo boleznijo.