Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Arsenal - Borussia D. (oba data gol?)
1 (=da)

Na Emiratesu se obeta lepotica kroga v ligi prvakov, saj je Arsenal po prihodu Özila postal odlična ekipa in z lahkoto zmaguje in tudi dosega precej zadetkov, v goste pa mu prihaja prav tako odlična zasedba iz Dortmunda, ki praktično ne zna igrati slabega nogometa. V odprti tekmi priložnosti na obeh straneh ne bi smelo manjkati in če je zadetek Angležev skoraj gotova stvar, je tudi možnost, da zadanejo tudi Nemci, kar velika. (7/10)

Nogomet - Liga prvakov

Schalke - Chelsea (oba data gol?)
1 (=da)

Podobno kot v Londonu bo tudi v Gelsenkirchnu na sporedu atraktiven dvonboj nemške in angleške ekipe, ki sta obe usmerjeni v napadalni nogomet in od katerih lahko vsako tekmo pričakuješ najmanj en zadetek. Možnost, da bi katera od mrež danes ostala nedotaknjena, je minimalna. (7/10)

Nogomet - Liga prvakov

Milan - Barcelona
2

Barcelona bo spodrsljaju proti Osasuni (0:0) z mislimi vsaj malo zagotovo že pri sobotnem el clasicu, a strogi Tata Martino bo znal zvezdniško zasedbo dovolj zmotivirati, da bo v Milanu gospodarila na igrišču in domačim, ki so zaradi številnih poškodb še vedno močno zdesetkani, ne bo dovolila ravno veliko priložnosti. Če Birsa ne bo znova postregel s kakšnim presenečenjem, bo Milan verjetno ostal kar na nuli, za Barco pa je težko verjeti, da bi dve tekmi zapored ostala brez doseženega gola. Pri prebijanju bunkerja pa bi Kataloncem utegnil nocoj pomagati tudi Messi, ki je bil nekaj časa odsoten zaradi poškodbe, sedaj pa je že nared za igro. (6/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Bolzano - Olimpija
1

Ljubljančane čaka težko gostovanje pri eni najboljših ekip v ligi. Zmaji so v soboto prekinili niz porazov in ugnali precej povprečni Innsbruck, a glede na njihovo nedeljsko predstavo, ko so v Tivoliju z 1:7 izgubili proti Beljaku, se pod Rožnikom tudi z menjavo trenerja ni prav dosti spremenilo. Če Olimpija ne bo doživela nekaterih kadrovskih menjav, se lahko mirno nadeja, da bo kar celo sezono preživela na zadnjem mestu lestvice. (7/10)

Tenis - ATP – Basel

Wawrinka - Roger Vasselin
1

Wawrinka ima za seboj zelo dobro sezono, kar ga je na lestvici ATP poneslo že na visoko 8. mesto. Tokrat bo na turnirju na domačih tleh prav gotovo dal vse od sebe, da se prebije čim dlje, morda celo zmaga, na tej poti pa ga bo zelo težko ustavil današnji nasprotnik, ki je na svetovni lestvici le 65., na dosedanjih medsebojnih dvobojih pa je obakrat slavil Švicar. (7/10)