Janša je ob robu predstavitve svoje nove knjige Za kulturo življenja v Velenju povedal, da bo nepremičninski davek "gospodarstvu povečal stroške, kar pomeni, da bo manj investicij, manj delovnih mest in posledično manj gospodarske rasti". In posledično bo ta ali naslednja vlada iskala vire v novih davkih, je pojasnil.

Predsednik SDS je komentiral tudi zadnja razhajanja v koaliciji. Kot je dejal, je DeSUS že velikokrat in v več koalicijah "napovedoval različne stvari, ki so se ali pa se niso uresničile", zato Janša aktualnih nesoglasij ne jemlje preveč dramatično.

"Tisto kar je dramatično, je smer, v katero vlada pelje državo. V smer večjega zadolževanja, večjega obremenjevanja gospodarstva in državljanov, kar ne bo pripeljalo do izhoda iz krize. To zgolj povečuje našo spiralo zadolževanja in zgodaj spomladi naslednjega leta bo denarja zmanjkalo," je poudaril prvak opozicije.

Glede prihoda t.i. trojke je dejal, da ima ta na razpolago sredstva, ki jih posoja državam, ki morajo sicer za to izpolniti pogoje in izvesti nekatere reforme. A to so sredstva po enoodstotni obrestni meri, "torej praktično zastonj," je dejal. Slovenija pa si trenutno lahko izposodi denar na mednarodnih finančnih trgih, če bi ga tam sploh dobila, po obrestnih meri med šestimi in sedmimi odstotki. "Tako dragega denarja ob takšni gospodarski rasti ne moremo vračati," je še pojasnil Janša.