Selektor Kopitar se je tokrat izkazal s pravičnim izborom, saj je pozval igralce, ki so si zaslužili vpoklic na podlagi iger v minulih dveh mesecih. Na seznamu pričakovano ni dolgoletnih reprezentantov Tomaža Razingarja in Davida Rodmana, ki še vedno iščeta primerno klubsko okolje, medtem ko je Žiga Pance šele teden dni na preizkušnji v Bolzanu. Kopitar je s to potezo poslal jasno sporočilo vsem, ki se nadejajo nastopa na februarskih olimpijskih igrah v Sočiju in še nimajo urejenega statusa. V primerjavi z zadnjo akcijo, ko se je izbrana vrsta spomladi mudila na svetovnem prvenstvu na Švedskem, poleg omenjene trojice manjkajo še Luka Tošič, Rok Pajič, Luka Bašič in Gašper Kopitar. Na novo so vpoklicani Matic Podlipnik, Miha Verlič, Anže Kuralt in Gregor Koblar, prihod pa je potrdil tudi Jan Muršak, ki bo v Innsbrucku prvo ime naše vrste. Dodajmo, da ima reprezentanca že novega vodjo – Boruta Jakiča je zamenjal nekdanji hokejist Jože Kovač.

Slovenske reprezentante do novembrskega snidenja čaka še precej obveznosti v klubih. Peterica bo odigrala še sedem tekem v EBEL, ki se v pospešenem ritmu nadaljuje že nocoj. Olimpijo je pod vodstvom novega trenerja Iva Jana zgolj za kratek čas opogumila sobotna visoka zmaga proti Innsbrucku, saj jo je že naslednji dan prizemljil Beljak. Finec Hannu Järvenpää je Ljubljančanom že v drugem poskusu odčital malo šolo hokeja, kot se je izrazil Jan, ki slovi kot zelo razmišljujoč trener. Njegovo sodelovanje s poročevalci je zgledno, saj si za vsakega vzame čas in obširno pojasni svoje videnje dogodkov na in ob igrišču. Ivo Jan se zaveda, da letošnje moštvo Olimpije nima toliko vrhunskih posameznikov kot v preteklosti, vendar kljub zahtevnemu položaju daje vtis, da zlepa ne bo obupal. Časa resda nima na pretek, saj bo direktor Matjaž Sekelj o njegovi usodi v Tivoliju odločal že na podlagi naslednjih 180 minut na ledu. Pomembno vlogo pri končni odločitvi bi lahko imel Janov korekten in pošten odnos do dela, prav tako ambicioznost mladega trenerja.

Slovenski prvaki bodo nocoj nastopili v Bolzanu. Italijanskega novinca v EBEL so spoznali nedolgo tega, ko je bilo v Tivoliju 3:2 za goste. Ljubljančani bodo prvo zmago na tujem lovili brez Scotta Howesa, ki ima poškodovano koleno. Kanadčan bi moral že včeraj na dodatni pregled, a so ga prestavili na danes zvečer.

Seznam reprezentance za turnir v Innsbrucku od 7. do 9. novembra, vratarji (3): Kristan, Hočevar, Gračnar, branilci (8): Gregorc, Pavlin, Tavželj, Kranjc, Pretnar, Robar, Kovačevič, Podlipnik, napadalci (12): Jeglič, Tičar, Sabolič, M. Rodman, Muršak, Urbas, Mušič, Goličič, Koren, Verlič, Kuralt, Koblar.

EBEL, danes ob 19.15: Bolzano – Olimpija, Beljak – KAC, Linz – Znojmo, Dunaj – Alba, Dornbirn – Salzburg, Innsbruck – Gradec.