Čeprav stanje v taboru slovenskih prvakov ni rožnato, ob finančnih težavah jih je v slabo voljo spravil tudi poraz v tekmi srednjeevropske lige proti Posojilnici Dob, pa v Italijo ne bodo odpotovali z belo zastavo. Optimizem jim povečuje dejstvo, da tudi Piacenza - lani je osvojila pokal Cev -, še ni v najboljši formi, kar dokazuje poraz v italijanskem prvenstvu proti San Giustinu.

"Mislim, da prihaja gostovanje pri ekipi v najboljšem možnem trenutku. Piacenza je skupek izkušenih zvezdnikov, je izredno kakovostna ekipa, ki tako kot lani Macerata meri povsem na vrh. Na vsakem igralnem položaju imajo več vrhunskih igralcev, tako da je nemogoče predvidevati, s kakšno postavo bodo igrali. A če se jih bo kdaj dalo presenetiti, je to zdaj. Vsekakor bomo poskušali čim dražje prodati svojo kožo, naša želja je osvojiti vsaj kakšno točko. Ta bo pomembna v boju za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje ali vsaj v pokal Cev. Doma moramo zmagovati, vsaj proti bolgarski ekipi Marek Union Dupnica in francoskemu Toursu, kakšno točko pa moramo osvojiti tudi v gosteh," pred odhodom v Italijo razmišlja trener Luka Slabe.

Strateg ima nekaj težav z manjšimi poškodbami igralcev, a bodo kljub temu na razpolago vsi. Njegovi varovanci bodo morali, če hočejo presenetiti, odigrati boljšo tekmo kot v soboto proti avstrijskim prvakom, predvsem bodo morali bolje sprejemati, s servisom pa še bolj pritiskati na njihov sprejem. "Če bomo dobro servirali, bomo z njimi lahko igrali, v nasprotnem primeru nimamo česa iskati."

Glavni zvezdnik italijanske ekipe je Samuele Papi, ki je z Italijo igral na štirih olimpijskih igrah, po zvezdniškem statusu za njim dosti ne zaostaja Alessandro Fei. Luca Tencati je eden najboljših srednjih blokerjev na svetu, mladi korektor Luca Vettori je svojo kakovost pokazal na letošnjem evropskem prvenstvu, o argentinskem podajalcu Lucianu de Ceccu nima smisla izgubljati besed, kajti gre za neverjetno kreativnega odbojkarja. Tu so še kubanski bloker Simon Aties Robertlandy, 206 centimetrov visoki igralec z neverjetnimi telesnimi sposobnostmi, eden najboljših nemških igralcev Denys Kaliberda ter Bolgar Hristo Zlatanov. In še bi lahko naštevali.