Grega Žemlja, ki je že pred časom zaradi poškodbe končal sezono, je lani ob tem času dosegel največji uspeh v karieri, finale turnirja ATP na Dunaju. Ker točk letos ni branil, je ta teden izgubil 35 mest in padel na 116. mesto. Zaostal je tako za Blažem Kavčičem, ki je 107., kot Bedenetom, ki je 89. Žemlja je od 15. julija 2013, ko je zabeležil najvišjo uvrstitev v karieri (43.), izgubil 73 mest.

Novo rekordno uvrstitev pa je zabeležil Blaž Rola, ki se je povzpel še za šest mest na 184., kar pomeni, da je od začetka sezone pridobil že več kot 120 mest, v zadnjem letu in pol pa že več kot 500 mest.

V prvi deseterici je prišlo do nekaj manjših sprememb. Po eno mesto sta pridobila Švicarja Roger Federer in Stanislas Wawrinka, na vrhu pa ostajajo Rafael Nadal, Novak Đoković in David Ferrer.

Na lestvici WTA nič novega

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je sezono končala minuli teden v Luksemburgu, njena uvrstitev ob koncu leta pa bo okoli 70. mesta. Ta teden je 68., torej mesto višje kot pred sedmimi dnevi. Od Slovenk ji sledita Tadeja Majerič na 117. mestu in Petra Rampre, ki je 208.

Pred zaključnim turnirjem sezone v Carigradu je stanje na vrhu takšno: Serena Williams ima velikansko prednost pred Belorusinjo Viktorijo Azarenko, tretjeuvrščena, Rusinja Marija Šarapova, ki v Turčiji ne bo nastopila, pa bo težko zadržala nalet Poljakinje Agnieszke Radwanske na četrtem mestu in Kitajke Li Na na petem.