Dogodki za mlade in podjetne, ki potekajo v prestolnici, se tokrat prvič združujejo pod enim imenom: Internet Week. Desetdnevni festival inovacij, mreženja in zabave, ki bo potekal od ponedeljka do srede prihodnji teden, bo ponudil 20 dogodkov, na katerih bo mlade nagovorilo več kot 50 domačih in tujih gostov. Poleg dni odprtih vrat v slovenskih start upih se bodo zvrstili še delavnice in predavanja ter dve večji konferenci, Fear&Fail oziroma Spodletela konferenca in forum 100% Start:up.

O množicanju in pospeševalnikih

Forum 100% Start:up bo letos posvečen crowdfundingu ali množicanju (množičnemu financiranju) in bo v četrtek med 11. in 16. uro v Tehnološkem parku Ljubljana. Množicanje bosta predstavila Luka Piškorič, soustanovitelj iniciativ Slovenia Coworking in Crowdfunding.si, ter Staš Stankovič, vodja ekipe Lumu.

O izkušnjah s pospeševalniki bodo govorili Aleskandar Vojnovič, ki je bil z ekipo Oust.me član SeedCampa, Davorin Gabrovec, ki je s podjetjem Databox v TechStarsu v Bostonu, Matic Bitenc, ki je bil s Toshlom v 500startups, in Darko Bodnaruk, ki je bil s Trigeminus vključen v domači pospeševalnik idej ITIME+. Katerih dogodkov in konferenc se udeležiti in zakaj, pa bodo predstavili Matej Zalar iz Visionecta, Jure Mikuž iz RSG Kapitala, Dejan Romih iz MountVacationa, Kristjan Košič iz Adore, Andraž Tori iz Zemante in Ivan Brezak Brkan iz Netokracije. Na forumu bo prav tako napovedan že sedmi krog nacionalnega tekmovanja zagonskih podjetij Start:up leta.

Forum 100% Start:up se bo nadaljeval na partnerski visokotehnološki investicijski konferenci COINVEST v Novi Gorici, katere brezplačni odprti del bo namenjen pogovoru o financiranju start up podjetij in bo potekal v petek med 10. uro in 14.30 v Casino&Hotelu Perla. Iniciativa Start:up Slovenija bo iz Ljubljane organizirala tudi brezplačni avtobusni prevoz, prostora bo za 50 udeležencev, zato je treba s prijavo za prevoz pohiteti.

Da bi nam uspelo, nam mora kdaj tudi spodleteti

V novi luči optimizma, ki jo bo v soboto med 10. in 15. uro v hotelu Antiq Palace ponujala Spodletela konferenca, se bodo pripovedovanja svojih uspešnih in neuspešnih zgodb lotili domači in tuji podjetniki, med njimi Branko Drobnak, Violeta Bulc, Christian Eggenberger, István Joós in Robert Ivanc.

Pri organizaciji konference sodelujeta mednarodna podjetniška mreža CEED in iniciativa mladih podjetnikov v Silicijevih vrtičkih, iskanju odgovora pa se je pridružil tudi del ekipe TEDx Ljubljana. Vsi skupaj želijo ustvariti »toplo in intimno forumsko vzdušje«. Petnajstminutnim predstavitvam govornikov bodo tako sledile razprave in timske aktivnosti udeležencev. Več informacij je na www.failconference.si, kjer je tudi prijavnica za dogodek, ki se ga bo lahko udeležilo 50 ljudi. Vsi dogodki v sklopu Internet Weeka so sicer na spletnem naslovu www.internetweek.si.