Sykes je obenem poskrbel za prvi naslov Kawasakija v razredu superbike po 20 letih.

Današnjo prvo vožnjo zadnje preizkušnje sezone je dobil Francoz Eugene Laverty (Aprilia), drugi pa je bil Italijan Marco Melandri (BMW). Laverty kljub zmagi ne more več poseči po naslovu, četudi bi dobil zadnjo vožnjo sezone, saj je razlika med njima zdaj 28 točk, za zmago pa jih je na voljo le 25.

Dixon prvak formule Indy

Novozelandec Scott Dixon pa je prvak formule Indy, severnoameriške različice formule 1. Na zadnji dirki sezone v kalifornijski Fontani je osvojil peto mesto, kar je bilo dovolj, da je v skupnem seštevku ugnal Brazilca Helia Castronevesa. Zadnjo dirko sezone je sicer dobil Avstralec Will Power.

Za Dixona, ki vozi za moštvo Chipa Ganassija, je to že tretji naslov prvaka v tem tekmovanju, doslej je bil najboljši v letih 2003 in 2008.

Na preizkušnji v Fontani je bil njegov edini tekmec za naslov Castroneves šesti, tako da je bila razlika med dirkačema na koncu 27 točk; Novozelandec jih je zbral 577, Brazilec pa 550. Na zmagovalnih stopničkah sta bila v Kaliforniji ob Powerju še Američan Ed Carpenter in Brazilec Tony Kanaan. Do cilja 500 milj dolge dirke je prišlo le devet dirkačev.

"Nisem verjel, da mi bo na koncu uspelo. V sezoni smo imeli toliko vzponov in padcev, da smo komajda verjeli v to možnost. Velika zahvala vsem v naši ekipi," je bil po slavju navdušen 33-letni dirkač iz Aucklanda.