Najboljša slovenska športna plezalka je po prepričljivi predstavi v kvalifikacijah, v katerih je zanesljivo do vrha preplezala obe kvalifikacijski smeri, enako prepričljivo nastopila tudi v jutranjem polfinalu. Petindvajsetletna Ptujčanka je edina v polfinalu preplezala smer do vrha ter se zanesljivo z najboljšim izidom uvrstila v finale najboljših osmih. Markovičeva se v finalu sicer ni dotaknila vrha smeri, padla je na istem oprimku kot drugouvrščena Južnokorejka Džain Kim, a je na podlagi boljšega rezultata iz polfinala odnesla novo zmago.

Markovičeva, ki je finale začela kot zadnja na startu, je tako po Imstu in Mokpoju vpisala še tretjo zmago v letošnjem svetovnem pokalu v težavnosti, sicer pa je bila na šestih dosedanjih tekmah petkrat na stopničkah, najslabša četrta pa je bila v Permu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Markovičeva druga (515 točk), za vodilno Južnokorejko Džain Kim (525 točk) pa zaostaja le še 10 točk.

Karavana svetovnega pokala se bo iz Azije preselila nazaj v Evropo. Do konca sezone sta na sporedu še dve tekmi, 1. in 2. novembra preizkušnja v Franciji (Valence) in sklepno dejanje s tekmo 16. in 17. novembra v Kranju.