Ljubljanski hokejisti so v začetku tedna doživeli (pričakovano) spremembo na trenerski klopi. Po seriji porazov, v uvodnih 12 krogih je zasedba iz Tivolija zmagala le enkrat, izgubila pa 11 dvobojev in je trdno na zadnjem mestu v ligi, je dosedanji trener Bojan Zajc prevzel odgovornost za slabe rezultate in nepreklicno odstopil. Začasno je vajeti prevzel njegov dosedanji pomočnik Ivo Jan.

Začetek za nekdanjega ljubljenca tivolskega občinstva v trenerski vlogi pa je bil odličen. Privrženci zeleno-belih, po slabih predstavah sicer na tribune na zadnjih tekmah prihajajo le še najbolj zvesti, so lahko Janu in njegovim igralcem zaploskali za dobro predstavo, drugo zmago ter drugi par točk v sezoni.

Vse ali skoraj vse za uspeh so zeleno-belil naredili že v uvodnih desetih minutah. Takrat jim je igra odlično stekla, nevarne akcije pred vratarjem tirolske ekipe Adamom Munrojem so se vrstile, zadetki pa tudi. Mrežo Innsbrucka je načel Judd Blackwater že v drugi minuti, zadetek številka dve je prispeval Matej Hočevar v sedmi. Domače je za nameček spremljala tudi sreča, saj je v deveti minuti, ko so imeli na ledu dva igralca več, Jeff Ulmer pri strelu zlomil palico, zaradi česar je plošček spremenil smer in presenetil Monroeja, Kenu Ograjenšku pa nato ni bilo težko zadeti. Kmalu po izteku druge kazni Innsbrucka pa je Žiga Pešut postavil izid prve tretjine, 4:0. Vendar so domači uspeh plačali tudi z novo poškodbo Scotta Howesa ob koncu tega dela tekme.

V drugi tretjini so najprej gostje poskrbeli, da so se v 29. minuti končali upi domačega vratarja Jerryja Kuhna o nepremaganosti na tekmi, potem pa so domači prek Mihe Verliča dosegli še peti gol, ki pa so ga sodniki razveljavili zaradi igranja v vratarjevem prostoru. Zelo blizu petemu prejetemu zadetku pa je bil Munro v zadnji minuti te tretjine, a ga je ob številčni prednosti ob strelu Blackwaterja rešila vratnica.

Ljubljančani so v zadnjem delu zadržali visoko prednost, bili pa so tudi še naprej aktivnejši tekmec; sodniki pa so tokrat zadetek razveljavili gostom, ker so ga dosegi po tem, ko je Kuhn plošček že pokril. Za piko na i in končnih 5:1 pa je po lepi akciji poskrbel Jeff Ulmer v 49. minuti.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo v regionalnem tekmovanju odigrali že v nedeljo, njihov tekmec pa bo beljaški VSV, ki je zmajem na zadnjem medsebojnem obračunu na svojem ledu z 8:0 zadal enega najhujših porazov v ligi Ebel.