Treningi so pod Janovim vodstvom zahtevnejši. Velik poudarek je na igri petih proti štirim. V tem elementu hokejske igre bo Olimpija odslej nastopala bolj ofenzivno s štirimi napadalci in enim branilcem, več priložnosti pa bodo dobili razpoloženi mladi igralci. Ker sta bila Cvetek in Dervarič zaradi osnovnih napak neposredna krivca za več porazov, je Jan razumljivo razbil branilske pare. Predvsem starejši domači igralci so postavljeni pred jasno dejstvo, da morajo prispevati večji delež. Njihov dosedanji učinek tako v obrambi kot napadu je globoko pod pričakovanji, zato jim je svoje povedal tudi direktor Matjaž Sekelj. Ivo Jan verjame, da bodo odkriti medsebojni odnosi v slačilnici pripomogli k boljšim predstavam, ki bi vrnile upanje, da v letošnji sezoni še ni vse izgubljeno. Zmage so nujne tudi zaradi prihodnosti ljubljanskega kluba, ki mu v Avstriji že napovedujejo klavrno usodo – izstop iz EBEL.

Zdaj bo postalo dokončno jasno, koliko kakovosti premore Olimpija. Če ne bo uspeha, bodo v Tivoliju čez teden dni poiskali tujega trenerja, možna je tudi osvežitev kadra. Judd Blackwater je že dobil ultimat, da mora takoj pozabiti na egoizem in pokazati več ekipnega duha. Želja moštva je, da bi v istem ritmu naposled odigrali vseh šestdeset minut, kar se do zdaj ni dogajalo. Ker je Olimpija po istem kopitu izgubljala točke večinoma v zadnjih tretjinah, je vprašljiva fizična pripravljenost igralcev. Nekateri pravijo, da pod Zajcem niso opravili tako zahtevnega pripravljalnega obdobja, kot bi morali. Menda je imel še tradicionalno mehki Finec Hannu Järvenpää ostrejše prijeme.

V senci klubskega dogajanja pa nove udarce doživlja domača hokejska zveza. Donedavni šef hokeja na Jesenicah in predsednik uprave Acronija Slavko Kanalec je že odstopil kot podpredsednik HZS in član predsedstva, v kočljivem položaju pa se je znašel predsednik nadzornega odbora zveze Brane Terglav. Zaradi domnevnih kaznivih dejanj izpred let je na podlagi listinskih dokazov prijavljen policiji, zato ga lahko doleti razrešitev s funkcije. In nemara Terglav sploh ni edini vidni član HZS z vprašljivim statusom...

EBEL, sinoči: Linz – Dornbirn 4:1 (2:0, 2:0, 0:1), Gradec – Znojmo 4:1 (2:0, 1:1, 1:0), Salzburg – Dunaj 3:1 (0:0, 0:0, 3:1), KAC – Innsbruck 5:1 (4:0, 0:0, 1:1), Bolzano – Beljak 4:1 (1:0, 3:0, 0:1), danes ob 17.30: Olimpija – Innsbruck, ob 19.45: Bolzano – Alba, jutri ob 17.30: Olimpija – Beljak, Dornbirn – Alba, Znojmo – KAC, Dunaj – Gradec, Salzburg – Linz.