Evropski forum za družbeno odgovorne naložbe (Eurosif) išče praktikanta za opravljanje petmesečne prakse v njihovi bruseljski pisarni. Praksa je neplačana, izbrani kandidat pa bo prejel denar za mesečno vozovnico in plačilo prevoza do Bruslja. Pogoj za prijavo je odlično znanje angleščine, zadolžitve praktikanta pa bodo pomoč pri pripravi poročil, novic, publikacij, ažuriranje spletne strani, pomoč pri organizaciji dogodkov, spremljanje zakonodajnih sprememb na področjih, ki so zanimiva za organizacijo, ter udeležba na sestankih in dogodkih. Praksa se bo pričela januarja prihodnje leto, rok za prijavo pa je 30. oktober. Motivacijsko pismo in življenjepis lahko zainteresirani pošljejo na admin@eurosif.org (z zadevo: Internship – ime in priimek).

Tistim, ki končujejo ali so že končali študij informacijske tehnologije ali česa podobnega in iščejo praktične izkušnje v tujini, priložnost za to ponuja Evropska investicijska banka s sedežem v Luksemburgu, ki išče praktikanta, ki bi pet mesecev delal na njihovem oddelku Technical Support and Architecture Division. Od kandidata poleg odličnega računalniškega znanja (active directory, system centre, powershell, vbs) pričakujejo tudi zelo dobro znanje angleškega jezika in zadovoljivo znanje francoskega jezika. Rok za prijavo je 20. oktober.

Plačana praksa, Atene, Google Adwords PPC, možnost zaposlitve. Kogar pritegnejo te ključne besede, se bo zagotovo prijavil na devetmesečno plačano prakso pri oglaševalskem podjetju Rascal, s sedežem v eni izmed najboljših četrti v grškem glavnem mestu. Več informacij o prijavi na prakso se nahaja na naslovu http://linkd.in/17Jr7Qg.

Študenti ekonomije, politologije, mednarodnih odnosov in sorodnih ved s poudarkom na politični ekonomiji, ki znajo odlično angleško in vsaj dobro nemško, se lahko prijavijo za pripravništvo pri nevladni organizaciji Nemški Marshallov sklad (German Marshall Fund) v Berlinu. Delo bo potekalo na oddelku Development and partnership. Trimesečna praks je plačana, in sicer plačilo znaša 400 evrov mesečno. Če je le mogoče, bi izbranega kandidata radi sprejeli že novembra.

Za tiste z enoletno kilometrino

Kdor ima za seboj že vsaj leto dni delovnih izkušenj (šteje tudi praksa), obvlada angleški jezik in si želi delati v Bruslju, se lahko prijavi tudi na opravljanje plačane prakse v Mednarodnem združenju strokovnjakov za humanitarno pomoč in zaščito (PHAP). Tam namreč iščejo kandidata za opravljanje šestmesečne prakse v programu Professional development program. Delo zajema komuniciranje z udeleženci izobraževanja, priprava gradiva in poročil, pisanje obvestil o dogodkih, administrativna pomoč in podobno. Praksa se bo začela 6. januarja, rok za prijavo pa je 12. november.

Diplomanti, ki jih zanima organizacija in delo z mediji ter imajo čas, da bi na pripravništvo odšli kar takoj, se lahko prijavijo na plačano prakso v združenju European plastic pipes and fittings association s pisarno v Bruslju. Praksa bo trajala od tri do pet mesecev, rok za prijavo pa je 30. oktober. Več informacij je na voljo na http://bit.ly/16MigBy.

Evropska investicijska banka s sedežem v Luksemburgu pa tokrat išče kandidata, ki bi pet mesecev delal na njihovem oddelku JESSICA & investment funds. Izbrani kandidat bo pomagal ekipi predvsem pri raziskovanju sektorja socialnih stanovanj v Veliki Britaniji, na Nizozemskem in na Irskem. Poleg univerzitetne izobrazbe (BA ali MA) se od kandidata pričakuje tudi odlično znanje angleškega jezika. Znanje francoskega ali nizozemskega jezika pa je dodatna prednost. Rok za prijavo je 20. oktober.

Štipendije in priložnost za razvoj aplikacije

Dekleta v zadnjem letu priprav na doktorat iz naravoslovnih znanosti, medicine ali biotehnike L'OREAL Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za Unesco in Slovenska znanstvena fundacija vabijo k prijavi za štipendije nacionalnega programa Za ženske v znanosti 2014. Trem slovenskim mladim raziskovalkam bodo podelili štipendije za obdobje enega leta v višini 5000 evrov. Prijave na razpis so odprte še do 4. novembra.

Tisti, ki iščejo možnosti za doktorski študij antropologije, sociologije, ekonomije, psihologije, politologije in sorodnih ved v tujini, predvsem na Danskem, se lahko na spletnem naslovu http://bit.ly/16MigBy potegujejo za štipendijo in tja odidejo študirat že v začetku februarja 2014. Rok za prijavo je 1. november.

Vsi z izvirnimi idejami, ki jih želijo preliti v inovativno aplikacijo, hkrati pa se želijo učiti projektnega razmišljanja in tehnike razvoja mobilnih aplikacij s priznanimi mentorji s področja Windows phone platform, imajo priložnost to znanje in izkušnje dva tedna nabirati v družbi Huawei v Šenzenu in Šanghaju. Partnerji – družbi Huawei in Microsoft ter Društvo združena Evropa pod vodstvom evropskega poslanca Lojzeta Peterleta – predstavljajo projekt Ustvari prihodnost/Create the future, v okviru katerega ustvarjalnim in podjetnim Slovencem ponujajo enkraten izziv: lastno izvirno idejo pod budnim očesom in vodstvom priznanih mentorjev spremeniti v uporabno aplikacijo. Rok za prijavo je 27. oktober, več informacij pa je na voljo na spletnem naslovu http://j.mp/GJGAKq.