Za njih je avtomobil, kot radi pravijo, več kot le nadomestek nog. Z njim postaja svet okoli njih veliko bolj dosegljiv. Seveda mora biti primerno predelan, da ga lahko varno in zanesljivo upravljajo, da so povsem enakovredni in enakopravni udeleženci v prometu. Navsezadnje sami pravijo, da je tako tudi prav, le na parkiriščih imajo določene ugodnosti, ki pa jih vedno bolj neobzirni ali nevzgojeni prepotentni Slovenci preradi spregledajo ali zavestno ignorirajo.

Parkirišče je za njih več kot le »odlagališče« avtomobila za določen čas, kajti ima več prostora, in to z razlogom. Običajen človek se že nekako prerine, pa četudi ob plazu kletvic, s preozkega parkirišča, invalid se ne more. Pomislite kdaj na to, ko vas zamika, da bi pustili avtomobil tik pred vhodom na z rumeno barvo označenem parkirišču.

Ker so invalidi enakopravni udeleženci v prometu, to pomeni, da so enakopravni tudi pri pridobitvi vozniškega izpita. Tja se praviloma morajo podati z lastnim avtomobilom, ekipa strokovnjakov pa jim predpiše, kakšne spremembe morajo biti v vozilu. In sodobna tehnologija danes omogoča marsikaj, še največji korak naprej pa je bil storjen z vedno večjim uveljavljanjem samodejnih menjalnikov.

Glede na vse, kar morajo invalidi vložiti v pridobitev vozniškega izpita in predvsem nakup vozila, ni čudno, da se znajo v prometu obnašati drugače. Ker je mnoge med njimi ravno nespametnost potisnila v ta položaj in bi lahko rekli, da so se veliko naučili na lastni koži. Torej pamet v roke in pomagajte jim, ko jim le lahko. Veliko boste naredili že, če boste parkirna mesta pustili samo tistim, ki jih zares potrebujejo.