Nashville je povedel z 1:0 v 11. minuti tekme, ko je bil uspešen Matt Cullen, Slava Vojnov je izenačil ob koncu prvega dela, nato pa 16.400 gledalcev ni videlo zadetka vse do konca rednega dela, niti v podaljšku. Prvi gol v kazenskih strelih je padel šele v tretji seriji, ko je Kopitar ugnal domačega vratarja Pekko Rinneja in odločil tekmo. To je bil tudi edini gol v izvajanju kazenskih strelov.

Poleg Kopitarja se je izkazal tudi vratar Jonathan Quick (33 obramb), ki je med drugim ustavil vse tri kazenske strele, ki so jih sprožili tekmeci. Trener kraljev Darryl Sutter je bil zadovoljen, da so njegovi igralci dobili še drugo tekmo na gostovanju po kazenskih strelih, še bolj pa z dejstvom, da so po osmih tekmah, od tega šestih v gosteh, še vedno več kot polovično uspešni.

"Le dve tekmi smo igrali v domači dvorani, kar je najmanj med vsemi ekipami v skupini. Po šestih gostovanjih imamo glave še vedno krepko nad vodo, kar je zelo pomembno," je dejal Sutter.

"Preprosto, nismo našli odgovora za Quicka. Imel je nekaj neverjetnih posredovanj, v drugi tretjini, v kateri smo izrazito prevladovali. Če ne bi imel tako uspešnega večera, bi verjetno pometli s tekmeci," pa je menil Barry Trotz, trener Nashvilla.

"Videl sem poskusa soigralcev, Jeffa in Mika, zato sem lahko pri sebi malo dodelal strel. Mislim, da sem imel tudi nekaj sreče, da mi je poskus uspel," pa je po zmagi dejal Kopitar, ki je Rinneja presenetil z močnim strelom preko vratarjeve leve rame.