Kar 18 izenačenj (po devet v vsakem polčasu) je bilo potrebnih, da je v Harkovu padla odločitev o zmagovalcu. Najprej so si manjšo prednost priigrali Celjani (6:4, 7:5), a ukrajinska reprezentanta Sergej Onufrijenko in Vladislav Ostrouško ter Rus Oleg Skopincev, ki so v prvem polčasu skupaj dosegli 12 od 14 golov Zaporožja, so še pred odmorom poskrbeli za preobrat. Po vodstvu z 11:10 gostje v zadnjih slabih sedmih minutah tega dela igre niso več premagali 37-letnega Slovaka Richarda Štochla, nekdanjega vratarja celjskega kluba, ki je branil poškodovan, saj čaka na že četrto operacijo roke. Slovakovi soigralci v polju so do konca polčasa naredili delni izid 4:0 in odšli v garderobo s plus tri (14:11).

Trener Vladan Matić je na začetku drugega polčasa zamenjal kar štiri igralce, že v drugi minuti pa je ostal brez levorokega Žiga Mlakarja. Ta je po golu nesrečno doskočil na nogo enega domačih igralcev in si tako poškodoval levi gleženj, da nato ni več stopil na igrišče, ampak si je tekmo do konca ogledal z roba igrišča z ledeno oblogo in elastičnim povojem na nogi. Po zaostanku s 14:17 so pivovarji (povsem so ustavili 208 centimetrov visokega ostrostrelca Sergeja Burko, ki ni dosegel niti gola, Zagrebu in Veszpremu pa jih je zabil 13) dosegli štiri zadetke zapored.

Motor domače ekipe, katere glavni pokrovitelj je podjetje Motor, je počasi začel kašljati in se ustavljati, zadnje izenačenje pa je bilo pri 28:28 v 56. minuti. V končnici so gostje na krilih Urbana Lesjaka (osem obramb v dvajsetih minutah), Sebastjana Skubeta (vseh pet golov je dosegel v drugem polčasu), Gašperja Marguča (kljub poškodbi gležnja najboljši strelec CPL z osmimi goli, od tega sedem v drugem polčasu) in Luka Žvižeja še trikrat zapored zadeli v polno in za razliko od Zagreba, ki je v Harkovu izgubil (30:31), iz Ukrajine odnesli celoten točkovni plen.

»Odločilna je bila zbranost v zadnjih desetih minutah, ko za razliko od prejšnjih tekem psihološko nismo padli, ampak smo se dvignili in dosegali pomembne gole,« je dejal trener Vladan Matić. Celjane 17. novembra čaka domači obračun z Veszpremom, Matić pa dodaja: »Upam, da nam bo zmaga v Ukrajini dala krila in da bomo odslej igrali precej bolj sproščeno. Verjamem, da smo s to tekmo končno le preboleli nekatere bolezni v igri in da bo zdaj šlo samo še navzgor.«