Gimnastično leto je, kar zadeva tekmovanja, končano. Ste tudi sami presenečeni nad svojimi dosežki?

Ko sem tekmovala na sredozemskih igrah in univerzijadi, sva se s trenerjem (Andrejem Mavričem, op. p.) odločila, da bom morala za dobro uvrstitev na svetovnem prvenstvu otežiti vsaj en skok. Na prvi tekmi jesenskega dela se mi je skok ponesrečil, saj sem imela premalo ponovitev. Ne glede na vse okoliščine sva se odločila, da bom izvedla težji skok. Trener je v kvalifikacijah celo prijavil pol točke težji skok. Prvič mi je uspel šele na tekmi, posledično pa sem prejela lepo oceno, s katero sem bila zadovoljna. Rezultat me je presenetil, saj nisem pričakovala, da bom uvrščena tako visoko. Ko pa vidiš, kako malo je zmanjkalo do finala, dobiš dodaten zagon.

Ste pričakovali takšen napredek?

V bistvu ne. Po navadi je tako, da je eno leto po olimpijskih igrah na evropskih in svetovnih prvenstvih najlažje priti do dobrega rezultata, ker se menjajo generacije. Da zvišaš izhodiščno oceno na enem orodju za pol točke v pol leta, je zelo veliko. Poleg tega sva se s trenerjem še avgusta odločala, ali bom sploh šla na svetovno prvenstvo ali ne, saj imam težave s poškodbo. Odločili smo se, da poskusimo z blokado.

Za kakšne vrste poškodbo gre?

Pri peti imam izrastke, ki jih bo treba postrgati z operacijo. Problem je, da pol leta po posegu ne bom smela trenirati. Če bi vedela, da mi bo blokada zdržala do aprila, bi se odločila, da grem na EP in skušam osvojiti kolajno. Ko sem blokado prejela prvič, je zdržala štiri mesece. Koliko časa bo tokrat, žal ne vem. Vem pa, da po še eno blokado ne bom šla, saj mi je zdravnik rekel, da se mi s takšnimi posegi tanjša ahilova tetiva.

Torej ni nobene garancije, da boste v naslednji sezoni sploh tekmovali?

Žal je res ni. Po eni strani bi rada tekmovala na evropskem prvenstvu, po drugi bi rada čim prej odpravila težavo in se začela pripravljati za olimpijske igre. Če se želim uvrstiti leta 2016 v Rio de Janeiro, moram tekmovati v mnogoboju. Z bolečinami v peti bi morda še lahko tekmovala na preskoku, nikakor pa ne na parterju, kjer so bolečine največje.

Kakšna naj bi bila pot do uvrstitve na olimpijske igre?

Trener mi je rekel, da bi kolajno na evropskem prvenstvu zamenjal z uvrstitvijo na olimpijske igre. Osebno menim drugače, saj si želim tekmovati na največji tekmi, četudi ne bi dobila kolajne na evropskem prvenstvu. V London se žal nisem uvrstila, zato je želja še večja. Na bradlji treniram spust, s katerim bi bila konkurenčna v Sloveniji. Na parterju bom imela lahko z zdravo nogo zelo visoko oceno, s poškodovano pa ne bi mogla tekmovati. Poleg tega je težava, ker v Sloveniji nimamo novega parterja. Na preskoku in gredi imam dobri sestavi.