Del ekipe, nad katero bdi selektor Igor Trbovc, se je danes predstavil novinarjem v središču Ljubljane. Po besedah selektorja je v ekipi še nekaj manjših težav zaradi zdravstvenega stanja, ki pa jih bodo skupaj s športniki odpravili še pred začetkom prvenstva.

"Ekipa je dobro pripravljena. Trenirali smo trdo vse zadnje leto, odkar smo izvedeli, da bo svetovno prvenstvo priredila Ljubljana. Dobro leto smo se pripravljali, vse zato, da se pokažemo v čim boljši luči na domačem prvenstvu. Sicer ima nekaj reprezentantov še težave s poškodbami, te so zmeraj prisotne, a upam, da jih bomo pravočasno sanirali in da ne bo težav," je teden dni pred pričetkom borb dejal Trbovc.

Judoisti že tako niso navajeni napovedovati uvrstitev in ciljev, še bolj očitno je to pri mlajših kategorijah. Kljub temu so načrti pred prvenstvom smeli. "Nikogar ne želim izpostavljati. Naš cilj je, da vsi prikažejo najboljše borbe, ki so jih sposobni. Lepo pa bi bilo, da bi glede na domačo organizacijo tudi v tekmovalnem smislu blesteli, da bi morda osvojili eno medaljo. Tako da ja, merimo na vsaj eno odličje," je dejal Trbovc.

Pri pripravah pomagala tudi Urška Žolnir

Na tem prvenstvu bo prvič prisotna tudi ekipna konkurenca, na blazinah bo prav tako slovenska ekipa. "Ne vemo, kaj pričakovati, saj je prvič. Pridejo tudi azijske ekipe in veliko bo odvisno od žreba. To je podmladek za naprej, delamo na tem, da bi bili to naši naslednji olimpijci," je še dejal Trbovc.

Urška Žolnir, zlata olimpijka iz Londona 2012, bo tudi tokrat na drugi strani blazine, v zadnjem letu je skrbela za pripravo ženske mladinske ekipe. Poleg trenerskega dela je tudi ambasadorka prvenstva. "Absolutno bo to prvenstvo velika zadeva, nastopili bodo judoisti iz 91 držav. Gre za veliko tekmovanje in vsak organizator si lahko samo želi kaj takšnega, čeprav je organizacija velik zalogaj. Želimo se predstaviti v najboljši luči, do zdaj smo bili deležni pozitivnih kritik. Sicer pride tudi do kakšnega zapleta, a verjamem, da bo končni rezultat dober," je dejala Žolnirjeva, ki pravi, da pri mladincih taktiziranja na blazini ni: "Treba je v 'fajt', brez taktiziranja in lahko tudi kdo preseneti."