Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Cibona - Le Mans
1

Cibona je po porazu v superpokalu in nato še visokem domačem porazu v ligi Aba proti Radničkemu le ujela ritem in nanizala dve zelo prepričljivi zmagi, ki ji bosta gotovo dali krila tudi za nocojšnjo tekmo v evropskem pokalu. Zagrebčani si prav gotovo želijo po dolgem času priti do zmage na evropski sceni, zato bodo zelo motivirani, kar jim ob zelo kakovostni zasedbi daje lepe možnosti za zmago proti Francozom, ki se jih nikakor ne rabijo bati. (7/10)

Košarka - Mednarodni – Evropokal

Union Olimpija - Varese
2

Pri Olimpiji nestrpno pričakujejo vrnitev poškodovanega prvega organizatorja igre Jacksona, saj so brez njega več kot očitno v napadu izgubljeni. V tej sezoni na štirih tekmah še niso uspeli doseči več kot 63 točk, kar je slaba napoved pred evropsko premiero proti zelo solidni zasedbi iz Italije, ki je denimo lani po rednem delu italijanskega prvenstva zasedla prvo mesto, v končnici pa izpadla v polfinalu proti kasnejšemu prvaku Sieni. Po do sedaj videnem lahko Olimpiji danes do zmage pomaga le zvrhana mera sreče in odličen dan večjega števila igralcev. (7/10)

Nogomet - Brazilija - 1.liga

Cruzeiro - Fluminense
1

Cruzeiro je letos razred zase v brazilskem prvenstvu in hiti k naslovu prvaka. A v zadnjih dveh krogih si je privoščil dva poraza, kar je verjetno sprožilo alarm, saj prednost pred zasledovalci znaša »le še« 10 točk. Da bodo v zadnjih krogih mirno sezono pripeljali do konca, bo potrebno čim prej kakšno tekmo zmagati in danes imajo za to lepo priložnost, saj gostijo precej povprečni Fluminense, ki si še zdaleč ni zagotovil obstanka v prvi ligi. (6/10)

Tenis - ATP – Moskva

Tipsarevič J. - Khachanov K.
1

Tipsarević sicer ni v najboljši formi, na ATP lestvici pa je padel na 27. mesto, a v Moskvi se zagotovo nadeja vsaj parih zmag. Za uvod se bo pomeril z neznanim Rusom, ki na svetovni lestvici zaseda šele 808. mesto, na turnirju pa nastopa s povabilom organizatorja. Če bo Srb vsaj malo resno vzel ta dvoboj, bi se moral brez težav prebiti v drugi krog. (6/10)