To je bil prvi poraz kraljev po treh zaporednih zmagah. Kopitar je na ledu preživel 23:16 minute in v tem času enkrat sprožil na gol tekmeca.

Tampa je povedla že v 19. sekundi tekme z golom Ryana Malona, ki je bil natančen s strelom od daleč, nato je po protinapadu v prvi tretjini v polno zadel Teddy Paecell. V nadaljevanju so pobudo povsem prevzeli gosti, zapravljali priložnosti, zadeli prečko, dosegli tudi gol, ki so ga sodniki razveljavili. Kazen za neučinkovitost je nato prišla, ko je svoj prvi gol dosegel St. Luis. S tem je bil zmagovalec praktično znan. "Nismo izkoristili svojih priložnosti, v obrambi pa imeli velike težave z njihovim prvim napadom, napadom Svena Stamkosa," je po tekmi dejal gostujoči trener Darryl Sutter, domači strateg pa je kot glavni razlog za uspeh omenil odlično igro v obrambi, ko je imela ekipa igralca manj na ledu.

Colorado in San Jose še naprej ne poznata, kaj je to poraz. Oba sta v šesti tekmi zabeležila šesto zmago, plaz je bil predvsem po zaslugi dveh golov Matta Duchena s 3:2 uspešnejši Dallas, morski psi pa so bili bolj prepričljivi, v gosteh so s 6:2 ugnali St. Louis.

Ry Kessler je z dvema goloma priboril zmago v Philadelphhii (3:2), peto zmago v šestih tekmah je vknjižil Pittsburgh, odločilni gol za zmago 3:2 je prispeval Jevgenij Malkin. Rezultat 3:2 je bil najpogostejši na torkovih tekmah, z njim so v Carolini zmagali tudi branilci naslova, igralci Chicaga, ki jim je to uspelo po kazenskih strelih. Odlično gre v novi sezoni tudi Torontu, tokrat je s 4:1 ugnal Minnesoto, dva gola je k zmagi prispeval Mason Raymond.