Z doseženim obiskom po prvih dveh vikendih prikazovanja se Čefurji Raus! pridružuje filmom, ko so Jaz, baraba 2, Smrkci 2, Prekrokana noč 3, Hitri in drzni 6 in Krudovi. To so animirane uspešnice oziroma franšizni naslovi, ki imajo zaradi predhodnih delov že uveljavljeno ciljno publiko, so pojasnili v Koloseju.

Med slovenskimi filmi sta bila po prvih dveh vikendih prikazovanja uspešnejša le Naberšnikov Petelinji zajtrk s 36.520 gledalci in Hočevarjev Gremo mi po svoje, ki se je po dveh koncih tedna lahko pohvalil s 56.745 obiskovalci.

Vojnovićev film Čefurji Raus!, ki so ga v Koloseju premierno zavrteli 3. oktobra, je že prvi konec tedna v kinodvorano privabil več kot 13.500 obiskovalcev. Samo v Ljubljani si je film ogledalo 7197 gledalcev.

Celovečerec je bil pred rednim prikazovanjem v kinih prikazan že na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer so vesno za najboljšega stranskega igralca prejeli Dino Hajderović, Ivan Pašalić in Jernej Kogovšek za vloge t.i. čefurjev Adija, Acota in Dejana.

Dogajanje filma, za katerega je Vojnović napisal tudi scenarij, je postavljeno v ljubljansko sosesko Fužine. Film je nastal v produkciji Arsmedie v sodelovanju s sarajevsko produkcijsko hišo Depo in zagrebškim Jadran filmom. Pri scenariju je Vojnoviću pomagal priznani pisatelj in scenarist Abdulah Sidran iz Sarajeva.

Vojnović je uspeh požel že z romanesknim prvencem Čefurji raus!, za katerega je dobil nagrado Prešernovega sklada in kresnika. Po romanu, prevedenem v šest jezikov, je nastala tudi gledališka predstava. Film je Vojnovićev drugi celovečerec po filmu Piran Pirano (2010).