"Razmerje je končano. Ni več poti nazaj," je dejal neimenovani bližnji vir golfista, ki je pred leti veljal za največji talent v svetu golfa. Začetek romance z leto mlajšo dansko igralko tenisa, trenutno deveto na svetu, je sovpadlo z nazadovanjem njegove igre. Čeprav je vmes osvojil drugi naslov na turnirjih major, je hitro zdrsel po lestvici navzdol - trenutno je 6. na svetu, preobrata pa ni prinesla niti sprememba opremljevalca opreme.

Štiriindvajsetletni Rory McIlroy je poleg prekinitve razmerja z Wozniackijevo potegnil še eno drzno potezo. Odslovil je svojega dosedanjega skrbnika nad kariero in financami ter vse to prepustil očetu Gerryju. Skupaj sta za dva meseca odpotovala v Azijo, kjer bo Rory igral golf in sodeloval pri marketinških akcijah.

Kot poročajo mediji, je Caroline Wozniacki težko sprejela odločitev golfista, ki je leta 2012 postal številka ena na svetu in najmlajši igralec z osvojenimi desetimi milijoni dolarjev iz nagradnih skladov. "Bilo je veliko solz. Ni se še sprijaznila z izgubo, zato njen profil na socialnem omrežju še vedno krasi skupna fotografija," so zapisali angleški mediji.