Kralji so doslej zabeležili dve zmagi po kazenskih strelih in eno po podaljšku, uspeh na Floridi pa je njihov drugi zaporedni na gostovanjih.

Kopitar je lepo podal pri drugem zadetku v drugi tretjini. Piko na i zasluženi zmagi je v zadnjem delu postavil Jordan Nolan, junak pa je postal vratar Ben Scrivens, za katerega je bil to prvi celoten nastop v dresu Los Angelesa. Ubranil je vseh dvajset strelov na gol.

"Glavno delo so opravili branilci pred mano. Jaz sem se moral osredotočiti le na plošček. Hkrati so vsi odbiti ploščki prišli na naše palice, zato pravega dela nisem imel," je dejal Scrivens, ki v vratih Los Angelesa še ni prejel zadetka. Za kratek čas je v gol stopil tudi na začetku oktobra ob porazu proti Winnipegu in ubranil vseh pet strelov.

"Bil je zelo natančen. Imel je nekaj odličnih obramb, predvsem pa je imel plošček večino časa pod nadzorom. To potrebujemo od njega," ga je pohvalil trener Darryl Sutter.

Los Angeles bo niz gostovanj nadaljeval v torek pri Tampi Bay Lightning ter dva dni kasneje v Nashvillu, naslednjo domačo tekmo pa bo igral 19. oktobra proti Dallasu.

V noči na ponedeljek po našem času so bile odigrane še tri tekme. Phoenix je v gosteh ugnal Carolina s 5:3, Anaheim je upravičil domači led proti Ottawi (4:1), Winnipeg pa je ohranil nedotaknjeno mrežo v dvoboju z New Jerseyjem (3:0).