In tako bo do svojega izvoda prišel tudi Boris Popovič. Glede na frekvenco obiskov sodišča ni hudič, da se ne bi dokopal do kakšnega izvoda ankete. Koprski župan bo anketo izpolnil po vesti in v skladu z doslej izrečenimi ocenami slovenskega sodnega sistema – ko so ga pred tremi leti zaradi zlorabe položaja, davčne zatajitve in ponarejanja poslovnih listin obsodili na pogojno kazen, je dejal, da je za našo Slovenijo samo še eno upanje: to je revolucija. Kako bo koprski župan ocenil delo sodnikov, ki mu s tako lahkoto prisojajo kazni, seveda ni vprašanje, ki bi zahtevalo prav visok IQ. Čeprav... Lahko bi koprski župan presenetil, saj, če nič drugega, očitno zaupa v pravno državo in njene organe pregona. Zaskrbljen nad poskusom priznane odvetnice, da se prisesa na njegovo občino kot klop in mu kot protiuslugo ponudi zaščito pred drugo znano odvetnico, ki je bila takrat povsem naključno na neki drugi funkciji, je namreč tekel s prijavo na tožilstvo. Če ne bi zaupal v pravno državi, verjetno tega ne bi počel, kajne...

Do svojega izvoda bi lahko prišel tudi Janez Janša. Tisti pravi Janez Janša, ne morda eden izmed tistih klovnov, ki se je podpisal na peticijo za ohranitev Radia Študent kot Janez Janša in mu nato, edinemu pravemu, povzročil veliko moralno škodo, ko se je začela v tvitosferi širiti novica, da je Janez Janša za ohranitev radia, ki mu zadnjih 20 let ni bil prav naklonjen. Ko je konec prejšnjega meseca prevzel sodbo, s katero ga je sodišče obsodilo na dve leti zapora, jo je označil kot sramoto za pravo, kot žalitev za zdravo pamet in slovenski jezik. Ko je govoril o sodbi, je seveda mislil na sodnico, ki ga je obsodila. In zdaj bi JJ dobil v roko pero, to najmočnejše orožje, s katerim se je ohranjalo slovenstvo, in list formata A4 z vprašanji »Kako ste zadovoljni s sojenjem, ki ste se ga udeležili?« in »Ali menite, da je sodnik, ki je sodil v vašem primeru, upravičil javno zaupanje?«.

Do svojega izvoda bosta morda prišla tudi Igor Bavčar in Boško Šrot. Oba obsojena na podaljšano bivanje v enem izmed zaporov zagotovo ne gojita zamer do sodstva in bosta anketo zagotovo izpolnila srčno in pošteno in sodnici podelila najvišje možno število točk. Morda se do svojih izvodov izjemno domišljene ankete dokoplje tudi kakšen obsojenec, ki je že sodišču, sodniku/sodnici, z izbranim besednjakom povedal, kaj si misli o osebi, ki izreka kazen. Da o večnih žrtvah sodnega sistema, ki so prepričani, da so sodišča nastala le zato, da jim grenijo življenje, niti ne izgubljamo besed.

Ni kaj, domišljena tale anketa vrhovnega sodišča. Tako se bo zadeva končala, ko bo anketne liste obdelalo znanstveno-raziskovalno središče Univerze na Primorskem: »Anketa je pokazala, da sodišča delujejo slabo, sodniki niso vredni toge, ki jo nosijo, slovenščine ne obvladajo, njihove sodbe so skregane s pravico, zakonom in zdravo pametjo. Radi pa bi opozorili na problematičnost vzorca, ki morda ne ustreza statističnim zakonitostim.« Zadeva je bolj predvidljiva kot razplet porno filma.