Uvodne minute tekme pred 4000 gledalci so minile predvsem v znamenju treh zadetkov Barbare Lazović in krimovke so hitro povedle s 5:2. Vseeno so imele 21-kratne nemške prvakinje v nadaljevanju nekaj priložnosti za izenačenje, a so grešile ob dobri obrambi gostij in vratarki Talidi Tolnai. V prvem polčasu so si slovenske prvakinje najvišjo prednost priigrale dve minuti pred odhodom na odmor, ko je Katarina Krpež zadela za 13:9.

Zaradi precej daljše klopi in številnih igralskih rotacij je trener Tone Tiselj držal visok ritem igre, ki mu igralke Leipziga niso bile kos. Posledično so si gostje po šestih minutah drugega polčasa in zadetku romunske krožne napadalke Oane Manee priigrale najvišjo prednost na včerajšnji tekmi, ki je znašala pet zadetkov (17:12). Enaka razlika je bila tudi pri izidu 20:15, nato pa so sledile Krimove manj svetle minute. A tega nemška ekipa ni znala izkoristiti, v končnici pa so krimovke spet prevzele vajeti igre v svoje roke in zmagale s 27:23.

Skupina C, 2. krog: Sävehof – Metz 32:30 (15:19), Leipzig – Krim 23:27 810:13), vrstni red: Krim 4, Leipzig in Sävehof po 2, Metz 0. sta, dek