Na peti medsebojni tekmi proti klubu s severa Nemčije so Velenjčani še petič ostali praznih rok. Tudi zaradi katastrofalnega začetka, kajti Flensburg je po pičlih osmih minutah vodil že s 6:1. Čeprav so gostitelji že v drugi minuti zaradi poškodbe stegenske mišice ostali brez ideologa igre Thomasa Mogensena, se to na igrišču ni poznalo, kajti tretjeuvrščena ekipa nemške lige je nato povedla s kar 8:1.

Gorenje je v prvih enajstih minutah doseglo le dva zadetka, nato pa se je predstavilo v lepši luči. V 22. minuti so zmanjšali na 7:11, v končnici prvega polčasa pa na 13:15. V drugem delu je imel Flensburg ves čas prednost od štirih do sedmih golov, njegova zmaga pa ni bila niti za trenutek ogrožena. »Kljub porazu smo štirideset minut igrali dobro. V prvih desetih minutah smo padli v črno luknjo, Flensburg pa nas je rešetal z vseh položajev. Ne glede na visok zaostanek se nismo vdali in smo izvlekli časten poraz,« je dejal Mario Šoštarič, z devetimi goli prvi strelec tekme.

Skupina D, 3. krog: Aalborg – Hamburg 26:28 (14:14), Drott – Halmstad 35:35 (15:19), Flensburg – Gorenje 35:31 (16:13), vrstni red: Flensburg in Hamburg po 6, Aalborg in Gorenje po 2, La Rioja in Drott po 1. šr, dek