Ali je z zdravjem zdaj vse v redu?

Dobro je. V uvodnih mesecih letošnjega leta je bilo veliko nejasnosti glede moje diagnoze. Poleg teh, povezanih z mojim zdravjem, je bilo veliko nejasnosti tudi glede usode rokometnega kluba Cimos. Vse to je prispevalo k temu, da sem moral svoj mir najti v novi sredini.

Rhein Neckar je v Zlatorogu upravičil vlogo favorita.

Tekmo v Celju smo začeli zelo resno, saj smo vedeli, da je celjska ekipa kakovostna, čeprav tudi zelo mlada, in da lahko doma premaga vsakogar. V drugem polčasu smo malce padli v igri, potem ko smo se prehitro zadovoljili z visoko prednostjo sedmih zadetkov. To so Celjani izkoristili in se nekajkrat približali na tri zadetke zaostanka. Vendar smo nato le dosegli nekaj pomembnih zadetkov, tekmo mirno in rutinirano pripeljali do konca ter osvojili želeni točki.

Vas je presenetilo, da se je na tribunah zbralo le 1700 gledalcev?

Seveda. V Zlatorogu, v katerem sem večkrat igral že v dresu Gorenja in Cimosa, sem pričakoval precej boljše vzdušje. Razočaran sem in žal mi je, da je na tekmo prišlo tako malo ljudi. To je bilo povsem drugače kot v Veszpremu, kjer je zaradi fantastičnega vzdušja vedno zelo lepo igrati, čeprav si nasprotnik domače ekipe.

Koliko se v igri Celjanov pozna odsotnost srbskega krožnega napadalca Alema Toskića?

Zelo. Ne samo na šestmetrski črti v obrambi in napadu, ampak nasploh v ekipi in zunaj nje. Toske je igralec s karizmo, rokometaš, ki tudi svoje soigralce kakovostno dvigne za 25, 30 odstotkov. Vsaka ekipa mora imeti enega ali dva izkušenejša igralca, ki v prelomnih trenutkih prevzameta odgovornost na svoja ramena, svetujeta mlajšim in manj izkušenim... Toskić je bil takšen in Celju je veliko dal.

Po treh krogih v ligi prvakov ima Rhein Neckar le tri točke.

Seveda smo jih pričakovali več. Na domačem igrišču bi morali premagati Zaporožje, a smo presenetljivo le remizirali. V zadnjih petih minutah tekme smo v igri naredili nekaj neumnosti in izgubili točko. V Veszpremu smo se vrnili po zaostanku, imeli že dobljeno tekmo, v zadnjih sekundah pa zapravili stoodstotno priložnost za izenačenje in ostali praznih rok. Morali bi imeti več točk, a čaka nas še veliko tekem in na voljo je še precej točk, tako da verjamem, da bo na koncu vse v redu.

V celjski skupini je Rhein Neckar poleg Veszprema favorit za prvo ali drugo mesto.

Drži in ne bežimo od tega. To bi nam v osmini finala prineslo vsaj na papirju lažjega nasprotnika. Prvo mesto je težko napovedovati, kajti Veszprem je vrhunska ekipa. V osmini finala vidim tudi Celjane, ki pa jih čaka hud boj z Zagrebom in Zaporožjem.

Prav Zaporožje bo v četrtek naslednji nasprotnik Celjanov. Komu dajete več možnosti v Ukrajini?

Brez dvoma se obeta težka, trda in izenačena tekma. Zaporožje igra podobno kot Celje, toda Celjani igrajo precej bolje v obrambi. Mislim, da bodo Celjani na koncu zmagali. No, če ne bodo zmagali, pa bodo iztržili vsaj ugoden izid pred povratno tekmo v Zlatorogu. Če se izrazim v slogu stavniških napovedi: tipa za tekmo v Ukrajini sta 0 in 2.

V nemški ligi je vaš klub po devetih krogih drugi in ima le točko zaostanka za Kielom.

O naslovu prvaka za zdaj še ne razmišljamo. Nemška liga je tako kakovostna, izenačena, zapletena in naporna, da je vse mogoče. In nihče ne more ničesar zanesljivo napovedati. Na zadnjih devetih tekmah smo kar osemkrat gostovali, kar je vse prej kot lahko. Sezona je še dolga, veliko bo odvisno od dnevne forme, poškodb in drugih dejavnikov. Upam, da bomo v boju za vrh nemške lige prav do konca tekmovanja.

Ali spremljate, kaj se dogaja v Kopru v vašem nekdanjem klubu Cimosu?

Spremljam, ampak po odvetniku. A če iskreno povem, mislim, da od naših zahtev za poplačilo dolgov ne bo nič. Tako podjetje kot klub sta končala na zelo grd način, to je tragično in neverjetno. Kaj takšnega se ne dogaja nikjer drugje. Podjetje noče več biti sponzor in noče dajati denarja. Zato bi bilo neumno zdaj zahtevati denar od ljudi, ki nimajo nič.

Koliko vam dolguje koprski klub?

Nekje sem prebral izjavo vratarja Gorazda Škofa, da mu klub dolguje denarja za en luksuzen avtomobil. Če ga Škofu za enega, ga meni vsaj za dva.